2013-06-23
 00:11:00

Midsommar 2013

 
I en stuga vid havet med fem helgoa personer.
    Likt alla andra år så firades även detta år midsommar. Som ovan nämnt blev det för min del i en stuga vid havet med fem helgoa personer. Förrätt, huvudrätt och efterrätt, samt en stor skål godis och sådär lagomt tinade jordgubbar. Vi åt och åt och åt! Vi spelade även en kubbmatch mot grannarna, vi träffade inte ner en enda av deras kubb, men vann ändå. Var uppe mot morgontimmarna, hoppade studsmatta, pratade och skrattade! Jag är mer än nöjd.
 
Instagram@earvid. Klickbara bilder.
 
 
 
 
2013-06-11
 01:46:54

Ett konstanterande av naturlig hårvård


Mellan 4 till 5 månader höll jag mig till en nästan hundra procentig naturlig hårvård.
Satt och försökte räkna ut hur länge jag använde mig av en naturlig hårvård, och insåg att tiden bara sprungit förbi. Den tjugonde december la jag upp --> detta <-- inlägg och skrev att jag hade tvättat håret med enbart naturliga produkter i snart två veckor, vilket betyder att jag började min start på en naturlig hårvård redan i början av december, och detta höll i sig fram till den sjuttonde maj.

Naturlig hårvård under denna period innebar att varken använda balsam eller någon form av stylingprodukter, så länge stylingprodukterna inte var hemmagjorda. Syftet var att endast använda sig av helt naturliga rengöringsmetoder och stylingprodukter. Under dessa fyra till fem månader använde jag mig till största del av rengöringsmetoderna honungstvätt, detoxlera/rasullera, äggtvätt och vatten. Jag stylade mitt hår under en del av tiden med 98% aloe vera gel, men för det mesta använde jag enbart sockerspray. Vid något enstaka tillfälle använde jag något icket naturligt, såsom diskmedel och möjligtvis sista schamponering.

Resultat, erfarenheter och nuläget.
Till en början använde jag mig av honungstvätt, och ganska snabbt konstaterade jag att det blev lite för mycket fukt för mitt hår att använda den metoden, så jag började använda rasullera (detoxlera), vilket fungerade väldigt bra. Håret blev fantastiskt rent, dock statiskt och jag saknade fukt. Jag övergick till den hederliga äggtvätten, och min skapare vilken metod! Under största delen av min period använde jag äggtvätt omkring två till tre gånger i veckan och resterande dagar duschade jag håret med vatten kombinerat med hårbottenmassage. Jag stylade håret med sockerspray.
Detta fungerade alldeles utmärkt. Mitt hår var rent, tack vare äggtvätten fick jag mjuka lockar med en naturlig stadga och lagom fukt, genom att varva med vattentvättar och hårbottenmassage så fick hårbotten och håret ta del av sina egna oljor.

Som jag skrev ovan så höll jag mig till en helt naturlig hårvård fram tills den sjuttonde maj. Varför just sjuttonde maj? jo, därför det var dagen som årets dans vårföreställning ägde rum. Jag hade som vanligt bråttom på morgon, håret skulle vara lockigt under föreställningarna och där av krävdes en bra styling för att lockarna skulle hålla sig och i all hast använde jag gele och mousse. Självklart var båda produkterna godkända inom balsammetoden. Detta blev tillfället som fick mig att inte fortsätta med en helt naturlig hårvård. Jag fortsatte ett tag med enbart äggtvättar och vatten, men valde att använda gele och sockerspray vid styling. Sedan kände jag för att prova på balsam igen under några dagar, och jag kom väldigt snabbt fram till att balsam inte alls tillför detsamma för mina lockar som ägg gör.

I nuläget rengör jag håret med äggtvätt och stylar det med Deva Curl AnGel, samt sockerspray. Jag upplever att en helt naturlig hårvård fungerar alldeles utmärkt, men jag saknade att kunna styla mitt hår med annat än bara sockerspray. Samt att balsam fungerar om jag använder det ibland. Ett ständigt användande av balsam får mina lockar väldigt mjuka och lockarna lockar sig inte lika bra som när jag tvättar håret med ägg, som tillför stadga, utan att lockarna blir "hårda". Än en gång, äggtvätt kära människor, det är något fantastiskt!
 
Läs mer om -honungstvätt- -äggtvätt- -sockerspray(hårspray)-


Professional Hair Care, Volume sensation for fine & flat hair.
Det balsam jag provade nu senast. Luktar milt och gott, härlig konsistens, lagomt återfuktande. Har dock inte provat det under en längre tid, så kan väl egentligen inte ge någon utförlig och helt uppriktig recension.
 
2013-06-09
 19:31:11

Fira in sommaren

 
Sommaren brukar i det allra flesta fall börja med en del firanden. Det gjorde den i år också.
      I onsdags eftermiddag gick dansartreorna på rödamattan, för balen ägde nämligen rum. Samma kväll gick min lillasyster ut grundskolan, och tidigare den dagen hade jag mitt examensfirande för att avsluta mitt andra år av gymnasiet. I fredags tog även dansartreorna studenten, och måste medge att hos mig är det blandade känslor hejvilt angående det!
 
earvid@instagram, klickbara bilder.

1. #dancers #studenten #sentimental #totalmegaglädje #dansarkärlek #dancelove @carolinehedell @sannaamarkstrom @feliciagoossens @wikstromrebecka @danielalindstrom @malinbergdahl @izabellakarlsson
2. @arvidssonfia

Oturligt nog tog mina batterier slut och jag fumlade på så fick ingen närbild på Sanna och Bawer, och ingen bild överhuvudtaget på Felicia och Jocke.
Izabella.
Caroline och Johan.
Daniéla.
Malin och Lars.
Rebecka.

Sanna och Bawer.
 
Sofia och hennes klass.
Sofia och Viktor.
 
 
2013-06-05
 02:32:51

Som en del av studentveckan

 
Imorgon blir detta läsårets sista skoldag.
     Idag spenderade jag min morgon och förmiddag i Luleå. Stannade hos my lovely boy igår efter att ha tränat med Sam inför Dance for Love Luleå som äger rum under Priden, söndag den 16juni, om ni känner för att komma och kika. Kollade på Lärkans vårshow idag då Jam at the Olympics bjöd på helhärlig funk, as always, och Sam med sina dansargirls voguade. Jag filmade tyvärr inte, men Jennifer Jallow filmade i alla fall dansuppträdandet, så jag lånar videon litegrann.
 
 
Senare idag väntade ett överraskande av vår mentor, som under alla år hållt koll på oss dansbarn och nödvändiga saker inom dansvardagen, föreställningar och dylikt. Hon har valt att helt ägna sig åt idrotten, då hon även är idrottslärare, vilket betyder att vi inte kommer träffa vår dansmamma på samma sätt längre. Samt att treorna går ut och hon snart fyller år. Så det blev en kombinerad avskeds-födelsedagsöverraskning med middag och efterrätt, och dessutom mitt under treornas studentvecka.
 
Efter middagen for jag och Emelie till Sanna för en myskväll på hennes altan, och så småning om kom även Felicia, Jocke, Malin, Lars och Bawer.
Afterski-tema.
 
2013-06-01
 23:42:03

Ain't no other man -Christina Aguilera cover

 
I torsdags hade min syster, som går musikklass, och henne klass examenskonsert.
        Bjuder på en video när Sofia sjunger Ain't no other man. Fantastiskt duktig! Och er som missade detta live, har missat något riktigt bra.