2012-09-22
 15:38:36

Det viset


Gårdagen.

De sista prylarna hamnar inom kort i resväskan, magen ska fyllas med mat och så småning om börjar vi rulla mot flygplatsen.

När jag reste som yngre så insåg jag inte riktigt hur uppskattat jag tycker det är att resa, och i många fall slutade det med att jag en tid senare insåg hur mycket jag uppskattade just den resan, och önskade att jag hade tagit vara på den mer. Att ta vara på en resa, en händelse och så vidare har nog ingen specifik bruksanvisning "Så här tar man vara på sin resa", jag skulle vilja påstå att det handlar om att uppleva på sitt personliga vis, och hur det viset är får var och en ta reda på.

En vecka, sedan återvändar jag till Norrland.
Feta freder!


2012-09-20
 22:15:00

Framtidsrapport


På bilden.
En kopp honugsvatten, Eco cosmetics solkräm, aloe vera gel och en grå bandeau bikini.
Vad kan vi konstatera med dessa ting? Sjuk eller bara tycker om honungsvatten? att solkräm är nödvändigt under hösten? aloe vera gel kan alltid vara bra att ha? och en bikini såhär i september, varför inte?
Det är nämligen på så vis att jag ska ut och resa, igen!
Så ja, honugsvattnet är för min hals, jag har blivit sjuk. Men resterande inköp är inför resan.
I fredags flög tanken i oss, i tisdags blev det bestämt. Jag ska till Kroatien med Emelie &hennes familj nu på lördag! Jag är så oerhört taggad! Utomlands, till värmen, igen.

Eco cosmetics solkräm- En naturlig solkräm, med såkallat fysiskt skydd.
Aloe vera gel- Svalkande och återfuktande för ansikte och kropp.
Grå bandeau bikini- Ett fynd för 30kr, har redan två andra bikini set. 

Fick impulsivbesök av Jacob nu ikväll, så ska duscha ur oljan jag applicerade i mitt hår för några timmar sedan, svara på några frågor i svenskan och nk:n, för att förhoppningsvis hinna mysa ner mig i soffan med karln, något bra att titta på och tee.

Imorgon umgås jag med Elin, Sam och Jacob.

2012-09-17
 20:51:46

Twisted workshop


Den sjunde september fick vi danselever besök av Twisted feet, Tony &Denny Hultén, i form av en 1h 30min lång workshop. Personligen uppskattade jag det oerhört mycket!

Tv4 Nyheter filmade oss. Check it out!
Jag bär ljusa jeans och en svart tröja.
2012-09-17
 19:31:30

Tvätta ur olja &hårsprayrecept


Tvätta ur olja.
I mitt senaste inlägg så skrev jag om ricinoljebehandling och svårigheten med att få ur olja från håret när man använder sig av No poo metoden. Precis som jag skrev så har jag faktiskt prövat mig fram, eller snarare fick det att fungera gången därpå.

Denna gång blev det ricinolja& rapsolja, minns inte måtten. Lät sitta någon timme.
| Applicerade ordentligt med balsam direkt på det oljiga håret, masserade och sköljde sedan med varmt/ljummet vatten.
|| Masserade sedan in rent bikarbonatpulver, även här användes en riklig mängd, och sköljde sedan ur med varmt/ljummet vatten.
||| Applicerade ännu en gång balsam, denna gång använde jag mig dock av en mer rimlig mängd, och sköljde ur med varmt/ljummet vatten.
|||| Avslutade med en ÄCV sköljning.

Detta fungerade utan problem. Jag vet faktiskt inte om det tredje steget i processen var nödvändig, men jag gjorde det för säkerhets skull. Ni kan alltid pröva er fram!

Hårspray.
Lovade även att lägga ut recept& recension på hårsprayet jag gjorde.

Jag har upplevt att hårsprayet har varit lättapplicerat, gett bra stadga, inte känts kletigt. Den är dessutom doftfri, vilket jag ibland kan känna är tråkigt, men det är bra för allergiker.

0,5-1dl vatten kokas upp, sedan tillsätts mellan 2-4tsk socker.
Det är såklart en fördel att anpassa mängde vatten efter den behållare man tänkt förvara hårsprayet i. Jag använde mig av lite mindre än 1dl vatten och ungefär 2,5-3tsk socker.
När man applicerar hårsprayet så är det viktigt att man sprayar i tunna lager och låter det torka innan man applicerar nästa lager. Detta för att undvika att det blir kletigt och dylikt.

Jag använde mig av denna video.


2012-09-12
 23:46:03

Oljepyssel &kemikalfri styling


Jag känner för ricinoljebehandling, och det kan nog bero på att håret för nuvarande befinner sig i en rätt ugly utväxtperiod. Så jag tog tag i saken och blandade ihop ricinolja, aprikoskärnolja och citrondoftande mandelolja. Använde mig inte av några mått, hällde på måfå. Jag applicerade det främst i hårbotten och lät det sitta i ungefär 2h35min. Om ni inte vet vad ricinoljebehandling innebär så kan ni bland annat läsa det här, och se ett resultat här.
När jag skulle skölja ur oljeblandningen applicerade jag rent bikarbonatpulver i torrt hår (direkt på det oljiga håret) och masserade. Sedan masserade jag in en äggtvätt utan att skölja bort bikarbonaten. Sköljde håret med kallt vatten och lät det sedan handdukstorka ett tag. Insåg ganska fort att det inte var rent, trots att det hade känts rent när jag tvättade det. När håret hade torkat ett tag applicerade jag balsam i det torra, men fortfarande oljiga håret, masserade och sköljde ur. Får se imorgon hur resultatet blir.
Måste medge att olja kan vara väldigt svårt att få ur, men det går! Jag ska pröva mig fram, så kanske jag lyckas hitta något som fungerar smidigt och bra.


Provade mig ännu en gång på att göra en typ av kroppslotion. Jag misslyckades!
Kokade ihop sheabutter, aprikoskärnolja, mandelolja, glycerol, aloe vera kvist och eteriskaoljor i ett vattenbad. Hällde över vätskan till en liten burk och ställde den sedan i kylen. Resultatet blev bara en enda slemmig röra.


Provade för första gången att göra eget hårspray. Återkommer med recept och recension på produkten.
Knyckte pappas gamla parfymflaska.



2012-09-10
 22:47:59

Uibt




-Urban connection, sinnessjukt!
Jag& Emelie följde sedan hem till Elin. Lana del rey, Marina and the diamonds &prat natten igenom.
-Bakluckeloppis i söndags med klassen.
-Isola är ganska jättebra.

Ikväll.
Ganska direkt när jag anlände hem efter skoldagens slut fick jag huvudvärk. Jag slocknade.
Tuggade i mig mammas goa köttgryta efter någon timmes sömn. Lite skolfix, tee och nagelacksmålning består kvällen för nuvarande av.