2012-12-27
 22:27:51

Trio



Kan varmt rekommendera pennan på bilden nedan, en vit posca. Den är täckande, och det säger allt.


2012-12-25
 14:06:56

Bortskämdhet


Gårdagen var, och är fortfarande, väldigt uppskattad. Julbord må erbjuda mat som inte alls faller mig i smaken, men det är ingenting att tjura över, annat finns att mätta magen med om man inte har något emot att bryta en del av traditionen.
          Jag lever i en välbärgad familj, och vi har det även riktigt bra vad gäller relationerna till varandra. Så ja, jag är rätt bortskämd. Jag har föräldrar som alltid ställer upp, samt har en tendens att ge mig mer än jag behöver vad gäller både prylar och pengar. MEN, det finns en ganska markant skillnad på vilket sätt man hanterar sin bortskämdhet på. Jag är evigt tacksam mina föräldrars omtanke och uppskattar det och dem till tusen, så jag hoppas verkligen att min enorma uppskattning inte går omärkt förbi. Något värt att nämna är att allt detta inte kommer utan ansträngning överhuvudtaget. Jag är lika stor del av familjen såsom mina föräldrar, vilket innebär att exempelvis hushållssysslor angår mig med. Likaså att vi ställer upp för varandra. Jag skulle inte vilja påstå att jag skyltar med att jag är bortskämd, och om någon mot förmodan uppfattat eller uppfattar att jag gjort eller gör det så skulle jag utan tvekan vara rätt hundra på att jag inte gjort det på ett skrytsamt eller kränkande sätt gentemot andra. Och alla dessa punkter: uppskattning, att ställa upp och på vilket sätt man "visar" och  "använder" sin bortskämdhet på gör att det finns en ganska markant skillnad på vilket sätt man är bortskämd. Jag bjuder hem vänner som får ta del av den fantastiskt goda maten min mamma lagar, och möjligheten att ta del av de teknikprylar, poolen och dylikt som min pappa ordnat. Samt den omtanke dem har till mina och mina systrars vänner när dem är på besök. Jag anser med andra ord att vi har ett välkomnande hem, och utnyttjar vår goda ekonomiska ställning och de starka band vi har till varandra för att få nära och kära att trivas med oss utan att "köpa" dem till oss. Där av skämms jag inte över att jag har mycket saker, får ta del av aktiviteter och tar mig nästintill överallt tack vare mina föräldrar, utan jag uppskattar det och delar med mig, och jag har en ganska stark känsla av att just denna medvetenhet gör att allt detta inte kommer ställa till det för mig i framtiden när jag måste klara mig helt själv. 

Jacob kommer på några minuter, och då återstår att se vad vi hittar på. Kanske fixar klart min nya macbook, ser någon av alla Hayao Miyazaki filmer, kanske påbörjar sista säsongen av One tree hill eller väljer att göra lite olika saker då jag har stor lust att pyssla och dekorera de vita, runda förvaringslådorna eller kanske rita med promarkers nu när det tillkom några fler igår.

Idag myser jag omkring i en mörklila, stickad klänning och en mörkgrön, stickad kofta jag fick igår.


2012-12-20
 19:16:00

En sådan där dag, ni vet


På grund utav en höftskada så har jag stannat hemma från skolan idag. Valde där av att starta dagen med en sådan där jag-tar-hand-om-mig-själv-för-jag-är-sjuk-och-det-är-alltid-trevligt-att-börja-dagen-ren-och-fräsch dag. Ni vet vad jag menar. 
Honungstvätt, socker&oljeskrubb, samt kokosolja och aloe vera för eventuell efterbehandling.
 
Har nu tvättat håret med enbart naturliga produkter i snart två veckor. Främst houngstvätt, och vid något enstaka tillfälle har jag i samband med det gjort ÄCV sköljning.

Positivt med honungstvätt.

Det är simpelt, naturligt, återfuktande, rengör ordentligt.

Negativt med honungstvätt.

Det tar rätt länge för håret att ordentligt torka. Även när man fönar det så är det som att håret aldrig blir riktigt torrt, lite som att honungen måste sjunka in i hårstråna.
 
2012-12-18
 23:51:41

Tejp och silver snören


Fick ta del av en hyfsat lugn skoldag, samt eftermiddag idag.
Att slå in julklappar bestod min kväll av.


2012-12-13
 21:03:06

Some old feeling


Påbörjade en canvas tavla igårkväll, som jag tänkte fortsätta med nu ikväll.
Some sneakpeak pictures.

Den här bläckfiskmannen som var på g, han är ganska f nu.
Med andra ord, den blyerts teckningen ligger på hyllan för tillfället.

2012-12-10
 23:48:35

Ett ansikte i silver


Mastercostume! av aluminiumfolie.
En del av utstyrseln för den kommande söndagens föreställning, Hiphop at Hogwarts.
Kanske får ni en aning om vilken karaktär jag ska föreställa?

Två skolveckor kvar. Sedan väntar det traditonella julmyset med familjen, vilket är väldigt uppskattat ifrån min sida.

Mumford and Sons får söva mig till sömns inatt.


2012-12-08
 00:57:44

Kevin Murphy, sammanfattning &recension


Minns ni mitt Kevin Murphy expriment jag skrev att jag skulle utföra? Om inte så finns inlägget här.
Nu har min flaska Hydrate-me rinse tagit slut (det var en liten mängd kvar sedan tidigare köp), så jag tänker att det är lika bra att göra någon form av sammanfattning och produktrecension på en gång.
              Jag har under ungefär en månads tid tvättat mitt hår med balsamet Kevin Murphy Hydrate-me rinse, vatten (och i fåtal fall lite bikarbonat för att få ur oljeinpackningar). Har under denna tid även använt mig av hemmagjort hårspray, även kallat sockerspray, godkända vanliga hårsprayer, vid ett tillfälle en godkänd hårmousse, använt detoxlera en gång, hennat håret en gång, samt oljat in håret vid några enstaka tillfällen.

Positivt.
Håret blir fantastiskt rent. Konsistensen är tjock och krämig, men inte svår att applicera. Relativt dryg. Doftar oerhört gott och milt.

Negativt.
Förpackningen är omsidig till en så pass tjock och krämig produkt, man får klämma som en idiot. Jag förstår inte varför den måste innehålla silikoner, även om det är en liten mängd. En tanke slår mig att den lilla mängden silikoner kanske så småningom sätter sig runt hårstråna när man använder produkten under en längre period, men det är ingenting jag vet. Produkten är dyr. Jag har inte upplevt någon mirakel återfuktning till mina lockar, men å andra sidan kan ju det bero på flera olika saker som att det är vinter, jag tvättar håret för ofta, har använt produkter som innehåller uttorkande alkoholer pga olika event etc. 

Summan av kardemumman blir att jag inte kommer köpa produkten, åtmistone inte inom den närmsta tiden. Delvis för att jag nu kommer påbörja mitt försök till en helt naturlig hårvård och förhoppningsvis håller kvar vid det, men även för att jag inte riktigt har ekonomin, eller förstår syftet med silikonerna. Det sistnämnda är ett dåligt argument, för det finns förmodligen en hel del dåliga saker i billiga balsam från matvarubutiker som jag inte tagit mig tiden att kolla upp. Men det jag ändå vill komma fram till är att om jag ska använda ett balsam så väljer jag nog ett mer ekonomiskt, oavsett om det kan innehålla lite skitsaker, så länge det fungerar. Än att köpa ett dyrt balsam som innehåller silikoner och också fungerar. Get my point? Jag hoppas det.
                Är det så att någon där ute trivs med Kevin Mupry Hydrate-me rinse och känner sig manade till att börja med balsammetoden, men inte riktigt redo att släppa just den produkten, så skulle jag faktiskt rekommendera att pröva balsammetoden med den produkten. För jag har i alla fall fått det att fungera alldeles utmärkt under dessa veckor, även om det är en produkt jag inte riktigt väljer för tillfället.

2012-12-07
 14:09:02

Jeans make over


Ett par svarta, tjockare, leggings &ett par svarta, slitna, obekväma jeans.

Tillvägagångssätt.
Sprättade bort bakfickorna, dragkedjan och det övre stycket på jeansen. Sprättade upp lite sömmar och tog bort den övre delen från leggingsen, och sydde sedan på de olika jeansdelarna på leggingsen. Resultatet blev ett par bekväma jeansleggings. 
Orsak.
Jag klarar sällan av att klä mig i jeans, på grund av att det svider och kliar så förfärligt på benen. Detta har resulterat i att jag nästintill bara klätt mig i strumpbyxor, vilket jag absolut trivs i, men det begränsar trots allt valet av kläder rejält. Irriterad och less över detta, kanske inte jättestora problem, men ändå ett problem, valde jag att tag i saken och utnyttja mina sykunskaper från högstadiet.

2012-12-04
 22:17:51

Firejazz


Firework &All that jazz rep.
Julföreställningarna är igång. Hade första föreställningen ikväll, och oväntat nog gick det riktigt bra, trots otaggen på grund av trassel och tjorv med ljus och ljud, halkat efter i tidsschemat och spenderat en hel del tid på väntan.
Imorgon framför vi tre föreställningar. 10.00 &13.00 för Strömbackaskolans elever, samt 18.30 för allmänheten, i Strömbackas samlingssal. Be there!


Tony Get håller mig sällskap inatt, eftersom min älskade Jacob är på turne.

Glad tjej efter föreställningen.

2012-12-02
 00:46:06

Mumford & dance


Hade breakdance uppvisning idag. Video, jag står längst fram till vänster från ditt perspektiv.
Nybörjare,10 träningstillfällen, en svår dansstil.
Jag är ändå rätt nöjd med resultatet, men är kanske främst nöjd med den mängd kunskap jag upplever att jag tagit till mig.


Inga krångliga känsloformuleringar. Jag är helsickens lycklig!