2012-08-27
 23:21:45

Fiskar bläck


En bläckfiskman på g.
2012-08-24
 17:24:00

Bikarbonat &ÄCV


Mitt senaste projekt inom No poo har varit att prova på den ursprungliga No poo metoden, bikarbonat tvätt &ÄCV(äppel cider vinäger) sköljning. Jag är helnöjd med resultaten, absolut. Håret håller sig rent under en längre period, det får en bättre hållbarhet/stadga, man använder sig enbart av naturliga råvaror och ett simpelt tillvägagångssätt.

Hur man använder sig av bikarbonaten varierar från person till person, och där av kommer jag skriva ut de två alternativen jag vet om.
Alt. 1 -Blanda ut bikabornaten med vatten, hur lös respektive tjock den ska vara är upp till dig.
Alt. 2 -Använda bikarbonaten direkt i duschen.
Tillvägagångssätt: (alt.1) Blöt håret som vanligt när du står i duschen, applicera bikarbonat och vatten blandningen i hårbotten, massera och skölj sedan håret med vatten. (alt.2) Blöt håret som vanligt i duschen, häll bikarbonat i handen och fördela pulvret i hårbotten, massera och skölj sedan håret med vatten.

-Blanda ut ÄCVen med svalt vatten i en större behållare (ex. petflaska, större kopp, bunke etc.).
Mängden ÄCV respektive vatten är upp till var och en, men jag rekommenderar att mängden vatten är större än ÄCVen. Normalt brukar de flesta ta nio delar vatten och en del ÄCV.
Tillvägagagångssätt: Efter att du sköljt ur bikarbonaten med vatten häller du ÄCV och vatten blandningen över hela håret. Du ska INTE skölja bort ÄCV sköljningen med vatten. Lukten försvinner när håret torkar.

Uppdatering 25/8: Jag använder mig inte av denna metod varje dag, eftersom jag personligen inte tror det är speciellt bra för hårbotten eller håret överhuvudtaget, samt att det inte alls behövs. Det varierar hur många gånger i veckan jag tvättar håret med bikarbonat&ÄCV, men det dagar jag inte gör det använder jag enbart vatten. Jag bestämmer inte hur ni ska göra, men det är åtminstone mitt tips.

På detta vis såg mitt hår ut efter att ha hållt på med denna metod i ungefär en och en halv vecka. (Befann mig i Rom när dessa kort togs).


2012-08-23
 19:22:27

Italien, Rom


Mellan tisdag den fjortonde och onsdag den tjugoandra befann jag mig i Italien, mestadels.
Mestadels= det tog x antal timmar att flyga, speciellt när det inte går direktflyg från Kallax.
Vi åkte tisdag morgon, anlände i Italien tisdag kväll. Påbörjade resan hem onsdag förmiddag, anlände hem vid midnatt.

Det har varit en oerhört uppskattad resa.
Promenader, trötta fötter, sevärdheter, brunbrända kroppar, en upplevelse, galen värme, pizza, pasta och sparkly water, Italiensk glass, bad och massa Italienare.

Arlanda.

Sol &bad.

Mitt och Sofias hotellrum.

Death Note om kvällarna, för min del.

Mango &pistage glass.

Den där kända fontänen.

Colosseum.




Spanska trappan.



Vatican museet.

Sankt Peterskyrkan.

Pantheon.

Att kunna rita med kritor.



2012-08-14
 06:57:28

Smycka fossingen


Inatt pysslade jag ihop en fotlänk.
2012-08-13
 20:01:06

Era poosikter


I 16månader, ungefär, har jag använt mig av No poo -balsammetoden &naturliga råvaror. Personligen är det en livsstil jag trivs mycket bra med, känner mig bekväm med. Det är enkelt, billigt, lärorikt, fräscht, rent, äkta.

Det skulle vara så kul att få höra era åsikter angående No poo. Varför använder ni er av No poo? Vem/vad fick er att vilja börja? Vad använder ni för produkter? Märker ni någon förändring? Finns det något ni kan rekommendera andra att pröva/vara försiktig med? Vilken/ vilka metoder föredrar ni: balsammetoden, bikarbonat och äcv, äggtvätt, WO(Water only) etc.? Finns det något speciellt ni har upptäckt i samband med att ni använt er av No poo?
Släng iväg en kommentar!



2012-08-13
 19:41:48

Skriv ett namn


Övning ger färdighet.


Kent, box 1991-2008. Importerad till itunes, synkroniserad med ipod.

2012-08-12
 18:52:30

Alligatorn går på alla gator


Jag har tagit del av min systers konfirmation idag.
Ni får ta del av den via bilder och en helgrym video.







2012-08-12
 02:00:10

Det stod Sven-Martin


Sam har sovit hos mig i princip hela Nolia veckan.
Elin har sovit hos mig till och från under Nolia veckan.
Jacob har sovit hos mig några nätter under Nolia veckan.
Film &Death Note tittande, återupplivat gamla tv-programsminnen, dansat, skrattat och jobbat!
Jag tackar för en väldigt uppskattad vecka.


Idag (lördag, men klockan har hunnit slå lite sent bara).
Pyssel tillsammans med mamma mot dom senare timmarna. Det blev ett resultat, tillslut.



2012-08-09
 22:25:43

hh på en gräsmatta


En efterfrågan. Hemma hos mig och min familj.



2012-08-08
 20:55:41

heliumderhållning


Lite jobb sådär på förmiddagen, för att sedan gå omkring på Nolia området.
Att underhålla sig:







2012-08-05
 00:37:14

Exiled &Until the end


Exiled och Until the end på Luleå Kalaset, fredagen. Tom Jones koreografin kom dock inte med, eftersom min kamera fick slut batteri och inte kan filma mer än tio minuter tror jag. Fortsatte hur som helst att filma från och med nästa dans.





2012-08-05
 00:29:08

Produkt uppdatering och en fransk


För ett ganska bra tag sedan skrev jag ett inlägg angående vilka produkter jag använder och hur jag använder dem, har du inte läst det kan du göra det här. Kände att det var dags att uppdatera er med tanke på att både produkter och tillvägagångssätt har förändrats.
I dagsläget använder jag mig av:
-Balsamet TRESemmé Naturals
-Gelen DevaCurl AnGel
And that's it! Jag har minskat antalet produkter, framförallt för att jag prövat mig fram och upptäckt att jag inte är i behov av mer än ett balsam, samt att jag insett att det inte är nödvändigt att använda hårspray mer än möjligtvis under dansuppvisningar. Glidmedlet brukar jag använda fåtal gånger, inte på grund av att det är dåligt, utan mer för att jag klarar mig utan.

Tillvägagångssätt: Applicerar balsamet i blött hår, masserar in det i hårbotten och längderna, låter sitta i undertiden jag tvättar kroppen, sköljer ur ordentligt med vatten. Kramar ur det överflödiga vattnet med en mikrofiber handduk, applicerar gelen, virar in håret i mikrofiber handduken och låter torka ett tag innan jag oftast fönar håret med diffuser.

Förövrigt är det betydligt mer ekonomiskt att köpa TRESemmé Naturals med tanke på pris, innehåll och produktens dryghet.


Provade för första gången att göra fransk manikyr, dock utan det ljusrosa och med ett svagt glitter ovanpå istället.


2012-08-02
 00:16:21

17124-11






Tisdags. Jag och karln lagade oss amerikanska pannkakor till frukostlunch.
Mor bjöd på våfflor till kvällsfika.
Nyttigt.

Idag, (typ onsdag). Utfördes en del arbetsuppgifter för mitt nuvarande jobb: under Nolia mässan, som äger rum den 4-12augusti i Piteå, kommer jag tillsammans med andra dansare att framföra en typ av show i syfte att visa upp produkter från olika utställare. 17minuter, klockan 12.00, den 4-11augusti utom tisdagen, egenkoreograferad av oss dansare.