2014-01-15
 21:16:51

Peplum top, fjärilsmönstrad.

 
Har sytt min första peplum top!
    Till helgen ska jag på en Pre-student fest med temat "Kom som du inte är". Jag bär väldigt sällan färgglada kläder, och någon peplum top äger jag inte heller, så tänkte att det kunde bli en passande kostym. Att sy den kändes även det passande, då jag får öva, sysselsätta mig med något jag uppskattar och slipper leta runt halva stan efter något som ska passa.
 
Jag föll för ett fjärilsmönstrat tyg ganska direkt! Oturligt nog var det ett helt stumt tyg, men jag valde att ge det ett försök trots de svårigheter som kan uppstå med ett ostretchigt tyg, och speciellt när jag är relativt ny inom sömnad.
Resultatet blev bättre än väntat! Jag är nöjd, och bjuder därav på en hel del bilder. Dessvärre är inte alla bilder sådär fullt skarpa och tilltalande, men dom duger.
 
 
 
2014-01-07
 21:34:40

O.P.I Muir muir on the wall

 
 
Ikväll lackade jag naglarna med O.P.I Muir muir on the wall.
    Att beskriva lackets färg är inte det lättaste, likaså att fota det. Jag skulle nog vilja säga att detta är ett mörkbrunt lack, som i vissa ljus skiftar i mörklila (vilket jag försökt fånga på bild med den fjärde bilden). Lacket kan man helt klart förknippa med O.P.I Every month is oktoberfest som jag nyligen skrev ett inlägg om, men detta lack är betydligt mer åt det bruna än lila hållet. Jag upplever också att trots att lacket är mörkt, så går det inte riktigt att missta för ett svart lack, som jag upplevde med O.P.I Every month is oktoberfest. Som ni kan se på de två översta bilderna så skimrar lacket.
Formulan är rinnig, men lättapplicerad. Har applicerat två lager, samt ett lager av topplacket Seche Vite dry fast top coat.
 
Jag gillar verkligen lacket! Det har en sådan fantastisk färgkombination, och skimret är som pricken över i:et.

2014-01-04
 23:49:03

Inspiration

 
Att hitta sina inspirationskällor kan vara en viktig del i sin process att utvecklas som dansare. Åtminstone upplever jag det. Det kan å andra sidan också ha sina nackdelar. Det finns perioder under tiden jag dansat som jag inspirerats och tack vare det blivit så motiverad, men när jag väl stått i danssalen har jag istället blivit oerhört självkritisk, jämfört mig med dem och det jag inspirerats av på ett negativt sätt. Balans, på alla möjliga sätt, kan jag nu konstatera har en väldigt viktig del i det hela.
 
Dessa tre videos är några jag tycker är beundransvärt geniala, på olika vis, på sina vis. Ta er tiden, njut och inspireras! Kan även rekommendera att kolla in Kyle Hanagamis videoserie Making Moves.
2014-01-01
 22:07:00

Nyår 2014

 
Sitter i skrivande stund nyduschad i min soffa. Efter att ha sprayat håret fullt i glitter under gårdagen, samt lyckats få en drink över halva ansiktet och håret kändes en dusch väldigt optimalt.
    2014. Jag skulle inte vilja påstå att jag har varken höga eller låga förhoppningar och förväntningar på det nya året rent genrellt, men jag kan dock inte bortse det faktum att detta år tar jag studenten, förmodligen lämnar mitt trygga hem och min barn -och ungdomsstad för att leva vidare mitt liv som den unga kvinna jag faktiskt är och den vuxna kvinna jag är påväg att bli på andra platser, samt att en resa till varmare breddgrader med min älskade familj är bokad. Det är trots allt ett par större händelser som sedan en tid tillbaka skapat och skapar sina spänningar, förväntningar och en längtan. Händelser och stunder i livet som kommer sätta sina spår. Och jag skulle ljuga om jag säger att jag inte alls har höga förhoppningar och förväntningar på att just dessa stunder ska bli bra, men jag är också väl medveten om att höga förväntningar kan orsaka besvikelse och rena motsatsen, och därav försöker jag att inte förvänta mig alltför mycket och istället ta det för vad det blir, och försöka göra det till så bra stunder som möjligt. Återstår att se om jag faktiskt lyckas hålla mig vid detta.
    2013. Många i min omgivning tycks minnas detta år som ett fantastiskt år, och till en början kunde jag inte förstå riktigt varför. Främst berodde det nog på att jag ärligt talat inte kunde komma ihåg vad som hänt under vilket år, jag blandade händelser från 2012 in i 2013 och av någon anledning tycktes inte kunna minnas alla bra och fantastiska stunder och händelser som skett detta år. Efter en pratstund med två fina vänner till mig kunde jag tillslut också konstatera att detta år har varit ett fantastiskt år, oavsett allt.
 
Fotona har jag tagit med min Samsung Galaxy S4.
 
Gott nytt år!