2013-03-30
 00:17:00

Attention must be paid: Part 1


I onsdags gick Attention must be paid av stapeln. Nästintill obeskrivlig känsla!
      En salig blandning av stress, nervositet, glädje och trötthet bestod jag av under föreställningsdagen. Jag vill tacka alla som deltog, som hjälpt mig och de andra att göra detta möjligt, tusen gånger om. Tacksamheten är innerligt stor. Och ni som kom och kollade, det glädje mig verkligen.
      Alla fina komplimanger och kommentarer. Åh vad det värmer gott i kroppen, får leendet att aldrig försvinna.
 
Delar med mig av en del bilder från föreställningsdagen. Definitivt inga systemkamera bilder av något proffs, här kör vi på vanliga kompakt digitala kameror och alla möjliga fotosugna människor som fotografer.
Kanske kommer upp ännu ett inlägg med bilder, om inte annat kommer det i alla fall upp ett inlägg med videor från föreställningen så småningom.
 

Under föreställningen, på scen.
 
 
2013-03-26
 01:41:24

Fixar &donar

 

Sitter upp mot nattimmarna och fixar och packar och donar med lite saker inför föreställningen. Imorgon kommer största delen av dagen spenderas i Black box. Ljus ska hängas och sättas, projektor och duk ska upp, eventuellt lägga dansmattor, prova så musik och videoklipp fungerar och dylikt. Senare mot eftermiddagen och kvällen stagear vi och kör ett genomdrag.
        Det är inte länge kvar nu. Det känns rätt ofattbart, men det ska bli helkul. Speciellt att få visa upp resultatet för nära och kära. Oavsett hur mycket jag tänker på det, och försöker inse, så känns det trots allt en aning overkligt. Det är en sak att delta i föreställningar och andras koreografier, men att skapa en hel föreställning och vara en av de högsta hönsen för det hela. Fortfarande ofattbart.
 
Det kan hända att jag råkat ge ut en aning fel information. Jag börjar tvivla på om man kan köpa biljetter vid dörren. Har för mig att biljettkassan stänger 16.30 på Acusticum, och där av bör man endast kunna köpa biljetter till senast 16.30 och eftersom våran föreställning äger rum 18.00 och 20.30 så bör det alltså inte gå att köpa vid dörren. Jag är dock inte helt säker, men det är något jag kom att tänka på idag och kände att jag bör informera om ifall att.
2013-03-26
 01:24:41

Det där hjärtat


På så vis pryder den Jacobs vägg. Dock har den hängt där ett tag nu, det är bara jag som inte levererar bilder, men bättre sent än aldrig.
 
2013-03-21
 23:07:05

Ett hår mjukt som moln


När jag kom hem från mitt senaste besök i London var mitt hår nästan rent ut sagt hemskt. Det var tovigt, lockarna hade tappat formen, det var frissigt och håret betedde sig helt enkelt inte som det vanligtvis brukar. Jag är övertygad om att detta berodde på att vattnet skiljer sig från det jag vanligtvis duschar med här hemma i Sverige. Efter desperata försök att få ordning på fågelboet till hår slängde jag ihop någon naturlig, hemmagjord inpackning som slutade med ett lyckat resultat. Jag har även passat på att dra ut på duschandet nu när jag håller mig hemma med min besvärliga förkylning för att både hår och hud ska hinna återfetta sig på naturligt vis, vilket har varit givande.
           I över två månader, omkring femton veckor, har jag nu hållit på med en naturlig hårvård. Under ett tillfället provade jag duscha håret med diskmedel för att rensa håret från eventuella onödigheter. Rekommenderar det inte! var inte alls en upplevelse jag minns som speciellt positiv. Använder mig även av 98% aloe vera gel, vilket inte är 100% naturligt, men det är det enda undantaget jag gör. Under mina veckor av naturlig hårvård har jag använt mig av olika tvättmetoder under perioder. Houngstvätt höll jag mig till i början, övergick till att tvätta håret hyfsat ofta med detoxlera, och i nuläget så är det äggtvätt och vatten som gäller. Det sistnämnda måste nog ändå vara min favoritmetod, och det känns bara bättre och bättre.

Vanligtvis blandar jag enbart ihop ett rått ägg och en skvätt äppel cider vinäger som äggtvätt. Idag blandade jag ihop ett rått ägg, en skvätt äppel cider vinäger och lite flytande honung. Applicerade lite macadami olja i topparna och kramade lätt och försiktigt in lite aloe vera gel i längderna. "KANONERS!" tyckte nog mitt hår, för när det hade torkat blev resultatet fina lockar, lagom volym och mjukt som ett moln.
 
2013-03-19
 20:48:11

Dagarna springer

 
"Nej! Inte nu!". Det var en av mina första tankar när jag vaknade imorse med sådandär svidande halsont.
          Jag vet inte om sjukdomar överhuvudtaget brukar komma speciellt lägligt, kanske finns det enstaka tillfällen? men just nu är det verkligen inte lämpligt. 8dagar kvar till Attention must be paid, ÅTTA DAGAR! åh min herre, det är inte länge kvar och jag sitter här med en besvärlig hals, läxor, tusen tankar som snurrar i huvudet och... tända ljus. Det där sistnämnda är något jag gjort på senaste tiden. Tänt ljus, av anledningarna: det är mysigt, mitt rum har varit kallt och jag har glömt bort eller inte orkat be mina föräldrar höja golvvärmen så jag hoppas på att ljusen ska bringa litelite värme, jag har milda doftljus som doftar gott.

Känner man sig någonsin redo inför sådana här tillställningar? totalt har jag och Emelie koreograferat åtta olika danser, vi har dock delat upp det en del sinsemellan. Koreografera åtta danser bara sådär. Kan medge att det inte precis händer varje dag, eller någonsin hänt bortsett från detta tillfälle. Lärorikt, och ett förråd med koreografier finns minsann att plocka fram när det så behövs. Kul, kan jag tycka, men det skedde å andra sidan inte i en handvändning.
        Jag tror verkligen att detta kommer bli en riktigt bra föreställning, om inte annat en riktigt bra föreställning för att vara den första jag någonsin varit med skapat från grunden. Jag tycker såklart alla som har möjlighet ska komma och ta del av detta. 27mars i Black box Acusticum, Piteå. Biljetter köps via ticnet och ticnetombud, går även att köpa biljetter vid dörren, dock finns ingen garanti att det finns platser kvar eller flera bredvid varandra.
 

2013-03-14
 15:07:13

Soldat


Jag och min syster deltog på Malins välgörenhetsföreställning One world. En cover på Gavin DeGraws låt Soldier blev det.
       Det är en sak att gå upp på scen och dansa, men att gå upp på scen och sjunga, det är minsann en helt annan grej. Det kändes dock bra i kroppen under föreställning, kände mig lugn till skillnad från den intensiva nervositeten under genrepet. Att jag behöver bli tonsäkrare och träna upp rösten kan ganska tydligt konstateras.
 
 
2013-03-12
 19:15:00

20N31A PNK


Twilight tease, från Topshop.
Det är svårt att avgöra vilken färg lacket är rent konkret, men jag skulle ändå beskriva det som ett silverlack som skimrar i ljusrosa. Ett lättapplicerat lack, på bilden har jag målat två lager och ett lager överlack, men det täckte rätt bra med ett lager också.
2013-03-11
 22:08:00

London 2013


4-8mars besökte jag London tillsammans med klassen och vår mentor.
Dansklasser på Pineapple. Besök på Laban och Urdang.
Musikaler. Shopping. Träffa en föredetta strömbacka danslärare och danselev.
Backstage tour på Royal Opera House. Yoghurt och glass om kvällarna.


Laban.





2013-03-09
 23:08:00

Vi sa: "JAAAA!"


Teaser stod på dagens schema. Så jag begav mig in till Piteå centrum tillsammans med Sam, Elin, Emelie, Martina &Sara idag. Jag, Sam &Elin stod för dansandet, och dem tre resterande delade ut flyers.
Efter många om och men så började vi dansa först någon gång vid klockan tretton, vi tog lunch efter det och fortsatte sedan dansa från klockan fjorton och varje kvart fram till klockan femton.
         Detta var väldigt givande, och all positiv respons gjorde min dag. Intresset finns minsann i den lilla norrländska stad jag bor i.

Lovade att informera om biljettsläppet, vilket gick av stapeln den 1mars. Så nu kan ni kika in på ticnet och köpa er en biljett eller två.



 
 
2013-03-04
 02:01:57

Pannkakor &days left



Ägg &banan pannkakor till frukost.
Omkring 6-7 pannkakor.
2ägg &1banan (det går alltså en halv banan per ägg)
Mixa med stavmixer, stek sedan i smör eller vad som passar dig bäst.

Dom smakar banan, och inte ägg. Fungerar bra tillsammans med bär, frukter, sylt, sirap och förmodligen nutella. Jag äter dem oftast med bär. Idag blev det hallon, blåbär &kiwi, och jag skyllde på att det var söndag och åt dem även med lite sirap också.


Days left. Bilden togs innan 00:00, så egentligen ska allt minskas en siffra nu.

2013-03-04
 01:21:00

Daisy


Ett rosa lack, som lätt skimrar i någon orange och ceris ton, som bas, med några tusenskönor.



2013-03-02
 05:00:00

Attention must be paid: Några tjuvkik


Det börjar dra ihop sig. Endast 25dagar kvar tills föreställningen går av stapeln!
Lugnet och stressen ligger på ganska liknande nivåer. I det stora hela så är det mesta fixat, men såklart finns det småsaker, som är en viktig del av föreställningen, som ännu inte är hundra klart. Det här känns väldigt kul, spännande och givande, men att påstå att detta varit lätt skulle jag definitivt inte vilja säga. Motgångarna finns, och ibland är dom förbannat jävliga. Men det går ändå. Det är en del av processen, det bör vara en del av processen.

Den 9mars kommer jag, Sam Huczkowski &Elin Lindholm dansa på stan i Piteå. Hittils inga specifika tider men vid ungefär tre tillfällen: tidigare på dagen, mitt på dagen och mot eftermiddagen. Emelie Hedlund, Martina Conrad &Sara Johansson kommer också finnas på plats. Tycker absolut ni bör komma och kika!

Kolla in sneakpeaken på våran föreställning, Attention must be paid!