2012-01-29
 23:14:47

an alien


I fredags tog jag bussen till Jack, som planerat. Anlände flåsande i hans rum efter en vacker promenad i kylan från busstationen till världens ände. Vi såg film, åt och myste på sådär lagomt på en fredagkväll. Tog mig hem med bussen på lördagen till slut, efter en heldel bussproblem. Jag var så frustrerad och upprörd. Bussar kan verkligen reta gallfebern (man kan säga så va?!) på en. 



Lördag kväll kom Elin. Dansideer utbyttes, en del tittande på Streetstar livesändningen, en heldel prat och skratt.
Idag blev det omkring sex och en halv spenderade timmar i danssalen. Väl uppskattade, verkligen. Denna gång dansade vi mer eller mindre bara street, och jag måste få medge att det var verkligen helhärligt! Feting taggad på söndagsträningen med Exiled nästa vecka.




Blicken i mitt hjärta.


Jag, Zägibägi och Elin satt och pratade i dansomklädningsrummet. Hörde mystiska ljud. Förberedde oss för en ev. mördare eller inbrottstjuv. Det kanske mest tragiska är att vi faktiskt reagerade ärligt i videon nedan. hårspray och en plastgaffel, vackert.




2012-01-27
 00:32:18

2SE470


Jag provade på en ny hårinpackning idag. Uppnådde inget mirakel resultat, men den fungerade ändå rätt bra. Om inte annat var det roligt att få använda sig av lite mer udda ingredienser. 



Proteinrik inpackning
Ingredienser:
2 ägg
1 msk glycerin
1 msk olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk citronsaft
1 msk öl
Så här gör du: Blanda ingredienserna. Massera in inpackningen. Låt verka i ca 30 minuter. Skölj ur med kallt vatten, annars koagulerar ägget.

Jag följde dock inte detta recept till hundra procent. Jag hade inte citronsaft hemma så tog jag en matsked Orange blend, en oljeblandning jag köpte i London, som dessutom luktar riktigt gott!



Den var även lite småbökig, eftersom den var så pass flytande hade den en tendens att rinna längsmed nacken och i pannan trots att jag hade plastat in håret och virat en handduk runt huvudet.

Målade även naglarna idag.
Fredagen och delvis lördagen kommer spenderas med Jack. På söndag tar jag och några dansare en heldag i danssalen. Finfint!



2012-01-25
 21:25:57

London prylar


Jag trodde jag hade köpt hur mycket som helst. Feeeel. Några föremål är inte med på bild på grund av att jag inte hade tillgång till dem eller självklart lyckades glömma dem. och jag är alldeles för lat för att orka ta ett nytt kort.

Tshirt. Lång, brun, trekvarts tröja. Jeans. No poo produkter -olja, shea butter, kroppstvålar. Läppstift. Skrivbok. Kaligrafipenna med tillbehör. En kris bikini, eftersom vi fick veta att det fanns pool på hotellet.

Saknade föremål: The body shop -Earth Lovers, apricot & basilic. Två par örhängen -en örn och en liten silverplopp. Mina julklappar till Lina och Zaga.






2012-01-25
 20:25:21

Party i skogen


Sallad. Bacon. Brrröd. Massvis med skratt. Lillajulafton-en-månad-senare. Julklappar. Erkännanden. Loka. Ljus. Tårar. Trygghet. Mys. Skogen. Ben&Jerrys. Nagelfix. Tee. Våga andas. Pyjamasar. Äggbazooka. Kärlek. Råttninja. Vänskap. Tisdag. Glädje. Acceptans. Finfina planer. Uppskattad. 














Zägibägi har opererat sina throatalmonds. Hon kunde inte svälja chipsen, så hon slickade av dem istället..




Till Zaga från mig.

Till Lina från mig.


Till mig från Emelie och Julia.


2012-01-22
 14:05:54

Disco divan somnar


Fredagmorgon tog jag nollsexarton bussen till simhallen tillsammans med Emelie. Motionssimmade och var helt slut efter det, precis som förra fredagen. Imorgon väntar ännu ett pass motionssim sådär på kvällskvisten.


Vi hade lektion med Erika i fredags, as usual. Delar med mig av lite bilder.
Ikväll åker jag till Luleå och dansar med Exiled igen efter jullovsuppehållet. Äntligen.







2012-01-17
 23:56:20

Talangfullt


Jag skulle hjälpa Selma att stå på händer.
Hon påstod att hon kunde mot en vägg.
Resultatet:



Inspiration.


2012-01-16
 01:31:39

Ett sådant ansikte


  • Lay out pad, bleedproof 75g/m2
  • Letraset Promarker, black
  • Staedtler pigment liner, 0.5
  • Blyerts, 4B och någon H







2012-01-16
 01:23:43

Ska vi smyga som rosa pantern?


Jag spenderade gårdagen, eller förrgårdagen beroende på hur man räknar. Iallafall lördagen, i Luleå. Bland annat inhandlades en riktigt mysig tröja ifrån Monki. Jag tål inte riktigt jeans, så vi akut köpte strumpbyxor på kvantum och mina ben var räddade. Moster Märta bjöd på middag och efterrätt. Sedan besökte jag en nyfunnen vän på Hertsön. Vi pratade i timmar.

Denna afton bjöd familjen Arvidsson en av mina fars bröder och hans tjej på mammas mat och bad.




Hon kan inte rå för att hon är ful haha!


2012-01-12
 23:54:35

Naturlig lycka!


Poo. No poo. Rensade bort ALLA shampoon och icket godkända produkter från toa -och duschrummet idag. Det enda dåligt kemikaliefyllda produkterna som finns kvar är tandkrämen och rengöringsmedlena för toastolen och dylikt. Kanske kan man hitta något mer, men det är jag nästan inte medveten om. Kan ni förstå lyckan i ett nästintill 100%igt no poo rum? Kanske fixar jag lite bilder senare, men hittils får ni bara en liten titt.

OCMade idag efter några dagars uppehåll. Jag tycker om denna metod, den fungerar riktigt bra hittils. Trots att ansiktet masseras in med oljor så upplever jag endast mjuk och fräsch hy efter att jag ångat och tvättat bort oljerna. Oljade även in hårbotten och håret med ricin -och mandelolja.

Imorgon stiger jag upp tidigt och tar bussen till simhallen för att motionssimma med Emelie innan skoldagen startar med samhälls och sedan två danslektioner. 




2012-01-11
 00:14:12

Djungelkvinnan


Jag, Zaga, Julia och Emelie hon själv har äntligen dreadat klart hennes hår! Okej, det återstår ungefär fem stycken, men nästan. Djungelkvinnan är snyggsnygg. Mums!

Före, eller början av dreadnings tiden.


Dagsläget




2012-01-11
 00:07:26

It's gonna start. Now!


Min morgon började med försovning och en efterlängtad modern danslektion. Kan inte påstå att övningarna i sig gick sådär jättebra, men det var verkligen oerhört härligt att äntligen få vara tillbaka i danssalen med dansarna. Efter skolan spenderade jag några extra timmar i danssalen tillsammans med Julia och Emelie. Skapade nytt material, massvis med ideer och lät magen fyllas med tee, choklad och skyr. Går saker och ting som planerat blir det förmodligen ett danscafe i februari med helt nytt material, bland annat min och Emelies duett som förövrigt har förändrats en heldel. Dock är detta inte säkert, men håll gärna utkik för mer information.

07.30 ska jag dansa igång min morgon med Julia och Emelie, sedan fortsätta med en balettlektion 08.35. Motivationen är på topp!



Emelie är söt.

2012-01-09
 22:32:58

Red sinner




Kära ego, ibland är det okej att vara dig.
Medusa & Lipstick Qeen, red sinner.

Skolan börjar om efter ett behövligt lov. Jag ser fram emot det, eftersom det resulterar i massvis med daaaaans. Jag, Emelie och Sofia kommer även börja motionssimma.
Duscha och sedan läsa sig till sömns. Dags för rutiner unga dam.

Jag låter mina naglar brinna.


2012-01-09
 19:25:38

London 2012: Part 2


Fish'n chips. mumsigt i magen.
Selma är inte helt okej haha!





Jag och Sofia tog en myspromenad med starbucks på Camden market sådär på kvällskvisten.



Selma har minsann några viktiga saker att informera om. fulbarnet, hjärta.


Flygresan hem.
Sådär lagomt vackra och fräscha.


Bilder på alla inköp kommer så småning om. Finns nämligen en del julklappar-i-efterskott.
Vi har promenerat som tokar, sett en del av Londons typiska attraktioner, spenderat pengar, talat engelska, skrattat, ätit som gudar, haft fotvärk upp till öronen, badatbastat&simmat, tävlat om vem som hinner klicka på hissknappen först. 11 flugor i en smäll, nästan. Detta har varit en väl uppskattad julklapp, jag är verkligen helnöjd! Tack min älskade familj för gåvan och sällskapet.

2012-01-09
 05:13:59

London 2012: Part 1



Från Luleå till Stockholm. Från Stockholm till London.

Hotellet


Innan alla grejer kom till attack. Utsikten!


Läsning. Stor trivdes i min pjyamas och den heltjocka dubbelsängen.


Kan påpeka att badrummet endast såg ut på detta vis de första timmarna..


Frukost!

Påväg till Portobello market.




Antika prylar, bland annat böcker.

Hot chocolate break!

London Eye








En heldel tunnelbaneresor.





Shopping!

The Lion King musical




Rekvesitan, kulisserna, skådespelarna, musiken, danserna, salongen. En oerhörd upplevelse! OBESKRIVLIGT. Kika in trailern.



2012-01-04
 00:39:58

Hello London


Förr såg jag fram emot att packa. Nu förtiden är det inte alls lika spännande.
London kommer garanterat bli mäktigt. Foton och videos i mängder, jag lovar.

Denna natt har jag faktiskt tänk få sömn, eller åtminstone inte spendera vid datorn.
Kvällsfika, bara kärlek kan krossa ditt hjärta och sällskap i form av ord av en vän på distans.
Dröm sött, vi hörs lagomt till skolstarten.

PS. Socker och bär är mumsigt. Och ja, jag kan stava tuggummi. Egentligen. DS.




2012-01-02
 03:44:41

Sju rosor


Jag och min syster glömde bort att äta middag idag, så vi, eller mer sagt hon, lagade quornfärs och spaghetti. Serverad kl 23.46! Jag tog eftersysslorna.

Nymålade naglar sådär lagomt inför London. Jag har verkligen inte passande sovrutiner för tillfället och jag är usel på att förbättra dem, men det är lugnt. Jag hinner, om inte annat får jag stå ut med en trött Emmy.
En cheescake bit får minsann slinka ner innan jag borstar gaddarna och myser ner mig i min vita säng.



2012-01-01
 21:16:03

Tatueringen


Jag fick en fråga och önskan av en anonym läsare angående min tatuering. Bild och betydelse. Det är nog lika bra att ta hela storyn, få det hela svart på vitt.
I mars 2009 for jag tillsammans med min familj till Thailand. Vi tillbringade tre veckor i värmen, där vi bland annat upplevde tre olika platser. Första var Bangsaen där vi hyrde ett hus, lagade vår egen mat och hade chaufför. Vi bodde inte i den lyxigaste delen, men likaså inte den fattigaste. Nästa plats vi kom att besöka var ön Koh Samet. Turkost vatten och vit mjölsand. Den tredje platsen var det klassiska Bangkok, med hotell och stadsliv. Under vår vistelse på Koh Samet träffade vi två killar vid namn Cat och Nu. Snygga minsann. Varav en av dem kunde lite svenska efter alla turister. Orsaken till att denna tatuering kom till började ursprungligen med att jag frågade mina föräldrar om jag fick tatuera in något litet. En ödla eller liten blomma. Jag förväntade mig inte ett ja, och fick inget heller, men envis som jag var så frågade jag trots allt. Sisådär två dagar innan vi skulle lämna ön så fick jag tillåtelsen att tatuera mig. Vi förhandlade med Cat, och det var även hans vän som utförde tatueringen. Vad som flög i mina föräldrar kan jag än idag undra över, och likaså vad som fick mig att välja det motiv jag har idag. Mitt namn på thailändska. Jag hade inga planer på det, utan tanken var något litet som utsmyckning. Det finns ingen djupgående betydelse utöver att jag faktiskt heter Emmy och det är precis vad som står. Tatueringen var en del av hela resan och det var en upplevelse jag uppskattar. 

Ångrar du motivet? Delvis. Jag tycker den ser bra ut, fin placering och lagom storlek. Däremot blev impulsiviteten boven i valet av motiv, dessutom var jag tretton år gammal. Idag är jag snart sjutton. Jag skyller inte på någon annan, utan det var mitt val helt klart. Mitt tips är dock att tänka efter och ha tålamod. Jag går inte omkring var dag och ångrar mitt val, absolut inte, men jag kan då och då känna att jag kunde ha väntat.

Framtidsplanen är att, om det är möjligt, tatuera över denna med ett annat motiv. Med ett motiv som har en betydelse jag håller mycket kärt. Jag vill inte gå inte på detaljer angående mina framtistankar men dem finns.

Så på detta vis ligger det till. Hoppas detta ska ha gett svar på din fråga.



2012-01-01
 03:49:29

OCM & deo


Sysselsatte mig igår (innan klockan slog tolv rättare sagt) med lite hemmagjord hudvård. Började bland annat med OCM -Oil cleansing method efter att ha hört mycket gott om denna metod. Eftersom det var första tvätten idag kan jag inte yttra mig speciellt mycket om resultatet, däremot kan jag berätta att det inte alls var speciellt bökigt som jag uppfattat av en del. Hyn kändes ren och mjuk efteråt. Denna metod har tydligen hjälpt personer med svår acne väldigt bra, har dock inga egna erfarenheter som sagt eftersom jag varken har haft eller har svår acne eller använt mig av metoden. Gjorde mig även ansiktsvatten gjort på gurka och färsk aloe vera, samt egen deo. Har inte använt mig av deo på väldigt länge eftersom det innehåller aluminium och kan färga av sig på kläderna. Men idag kom jag över ett recept från nopoo.se. Tycker personligen att den har fungerat bra, men då har jag å andra sidan inte ansträngt mig speciellt mycket idag. Får återkomma med bättre recensioner på alla dessa hudvårdsprodukter senare. Delar ändå med mig av recepten nedan. 



OCM – Oil cleansing method.
Oljig/fet hy: 30 % ricinolja, 70% oliv/solrosolja.
Normal hy: 20 % ricinolja, 80 % oliv/solrosolja.
Torr hy: 10 % ricinolja, 90 % oliv/solrosolja.
Blanda oljeblandningen i en bruk/flaska med lock för att kunna förvara den. Blanda hellre ofta men lite, istället för mycket och sällan. Du vill inte riskera att oljeblandningen blir gammal.

Att applicera oljan:
Ta lite av blandningen i händerna och värm den mellan fingrarna. Massera in den i ansiktet, var försiktig omkring ögonen. Upplever man ”små sandkorn” är det smuts som har dragits ut ur porerna, dock inget som händer för alla, men för den delen är det inget som är fel.

Tvätta bort oljan:
Blöt en ren tvättlapp eller liten handduk i hett vatten. Vrid ur lite så det inte dryper om den, och lägg den över ansiktet. Låt handduken ligga kvar tills den har svalnat. Torka långsamt bort oljan ur ansiktet, blöt handduken i hett vatten igen och gör om proceduren. Det är viktigt att man får bort all olja, så man bör inte slarva.

Så ofta bör det göras:
OCM är en riktig djuprengöring, och bör INTE göras varje dag. Rekommenderat är att göra OCM kanske en gång i veckan eller en gång varannan vecka. Anledningen till att man inte ska tvätta med OCM varje dag är att huden kan överreagera på oljan och då slå tillbaka än värre än det var innan. Metoden fungerar både att använda på morgonen när man klivit upp eller på kvällen för att tvätta bort sminket. Om man använder foundation skulle jag dock rekommendera att man torkar bort en del av den med en fuktig bomullsrondell innan.

Ansiktsvatten – Gurka & aloe vera
Ingredienser:
Gurka
Färsk aloe vera
Så här gör du: Mixa gurkan till gurksaft. Sila ner vätskan i en flaska/bruk. Tillsätt färsk aloe vera från en aloe vera blomma. Skaka om flaskan och ställ i kylen ett tag. Häll lite av vätskan på en bomullsrondell och stryk försiktigt över ansiktet.

Deo
Ingredienser:
Kokosfett
Bikarbonat
Majsstärkelse
ev. några droppar eterisk olja
Så här gör du: Ta lika delar av alla ingredienser (utom den eteriska oljan). Smält kokosfettet och blanda i övriga ingredienser. Häll blandningen i en burk och låt svalna. Jag lät den svalna ett tag i rumstemperatur men lät den sedan stelna i kylen. Jag droppade även i eterisk olja med doft av citron, vilket gav en mycket fräsch doft. Användningen är simpel. Dra med fingret över deon och smörj in under armarna.

2012-01-01
 02:53:00

Nyår












GOTT NYTT ÅR!