2011-12-30
 23:02:46

Perspektiv ur själens spegel: Klar!


Jag har äntligen ritat klart blyertsbilden jag påbörjade för ett tag sedan. Tycker personligen att det är en förbättring i fråga om val av motiv, däremot vet jag inte hur nöjd jag är med helheten. Den känns på någotvis oklar, men samtidigt vill jag inte kladda på mer blyerts. Hur som helst lär den nog få se ut så här om jag inte i framtiden känner för att ändra på den.





2011-12-30
 04:41:22

Livet på en vägg




Innan mitt kvällspyssel, dammsugning och renbäddning. I mina ögon var det ganska förfärligt på bilderna ovan. Mitt rum har stor inverkan på både mitt mående och humör, där av lägger jag tid på det efter egen smak och tycke. Lite sådär intressant information.

Beskåda! Finns fortfarande saker och ting som ska bytas ut och tillsättas.



Målade naglarna här om dagen. Inspiration från seasaltshowers.tumblr.com



2011-12-28
 18:48:17

Honung & kaffe




Efter en spring -och gå tur på omkring 45 minuter, samt lite stretching så kände jag för hemmagjord ansiktsvård. Det var verkligen jättehärligt och behövligt! Ren och mjuk hy.

Ansiktsskrubb
Ingredienser:
En halv matsked krossade havregryn
En halv matsked flytande honung
Så här gör du: Blanda honungen och havregrynen till en smet i en burk. Mängden av respektive ingrediens kan ändras beroende på hur hård/lös man vill ha skrubben. Blöt ansiktet och skrubba med blandningen, massera försiktigt och låt det sitta en stund. Skölj med ljummet vatten.





Ansiktsmask
Ingredienser:
Vaniljyoghurt
Kaffe
Honung
Olivolja
Så här gör du: Blanda ingredienserna i en liten skål. Du väljer själv om du vill värma blandnigen eller behålla den sval. Applicera i hela ansiktet, men var försiktig omkring ögonen. Låt masken sitta i ungefär tio minuter, skölj sedan med ljummet vatten. Huden kan få en svag doft av kaffe. Denna gång använde jag dock vaniljyoghurt med blåbär och lät masken sitta i över tjugo minuter pga. att jag höll på med annat.

2011-12-26
 18:34:49

Grodor


Jag hade aldrig ritat grodor. Ingen godkänd ursäkt!
Zaga tycker om grodor.
Varsågod raring.





2011-12-25
 01:51:00

Julafton hos Arvidsson


Väl uppskattad dag och kväll! Ni får ta del av min i form av bilder.












I'm going to London -pengar. Pyjamas och myssockar. Morgonrock. Två linnen. Långärmad tröja. Svart kofta. Promarkers. Silikon, sulfat, paraben och mineraloljefria produkter. Pärm för hemmagjorda hud -och hårvårdsrecept. Halsband. Väckarklocka. Godis. Fem påsar tuggummi. Ljus. Fem böcker. Presentkort på Subland -maaat <3. Ryggsäck. Tecknarkurs. 











2011-12-23
 22:21:58

Monster


Planerade syskonmys med den yngsta och sedan kom Zaga, och förstörde allt!
Hopefully you get the irony.
Nybakade scones, te, tända ljus, en tänd brasa och så småning om kanske en film. Kvinnan sover här, vilket betyder att julaftonsmorgonen delas med familjen och Zaga.








2011-12-22
 20:26:10

Öppen lektion


Igår höll vi en öppen danslektion för familj och vänner. Ungefär en halvtimme balett och en halvtimme modern. Det var riktigt kul, dock blev videorna inte speciellt bra och jag skulle inte vilja påstå att balett är min starka sida. Där av får ni endast se vår stretch övning, som förhoppningsvis kommer utökas efter jullovet.







2011-12-22
 18:42:42

Water marble


Julia, Lina och Emelie följde hem till mig igår för mys och prat. Nagelfix bestod kvällen bland annat av, och vi prövade water marble. Kan inte påstå att det är det mest smidiga sättet att skapa nagelkonst på, men det är ganska imponerande trots allt! Julia och Lina gav upp, medans jag och Emelie fortsatte. Dock endast på hennes naglar. Jag fixade ganska simpla vintriga naglar istället.








2011-12-22
 16:51:48

Produkter och honungs tvätt




Dessa produkter använder jag och upplever som väldigt passande för min hårtyp. Jag kan helt klart hålla med om att det kan vara väldigt jobbigt att försöka hitta de produkter som passar bäst för ens hårtyp, likaså hur ofta produkten ska användas och mängden. Jag blir lite då och då frågade vad jag använder för produkter, så jag tänkte passa på att visa samt berätta hur jag använder mig av dem. Jag tycker själv att det är rätt intressant att veta hur andra använder sig av sina produkter för att uppnå bästa resultat för sin egen del, och prova ifall det även passar mig.

Garnier respons, avocado oil & shea butter - Ett väldigt återfuktande balsam, tyngre.
L'Oreal elvital volume collagen - Ett lättare balsam som ger volym.
Klick, soft glide - Vattenlösligt glidmedel.
DevaCurl AnGel - En lätt gele för lockigt hår.
Garnier fructis bamboo flexihold - Hårspray.

Jag har ganska "fint" och tunt hår. Mer självfallslockar än riktigt krull. Detta innebär att mitt hår behöver återfuktas, men inte för mycket eller för ofta. Där av har jag oftast två olika balsam, ett lättare och ett tyngre. Även om mitt hår blir lockigt utan styling, så blir lockarna mer kompakta och välformade med stylingprodukter och diffuser (hårfön med tratt).
Jag varvar mellan det lättare och det tyngre balsamet för att få en balans med ordentlig återfuktning och en lättare återfuktning. Jag har inget speciellt schema över exakt hur ofta jag ska duscha med vardera balsam, utan jag använder dem utifrån vad som känns bäst just då. Det gör att lockarna inte blir för återfuktade och tyngs ner.
När jag har sköljt ut balsamet kramar jag försiktigt ur det mest överflödiga vattnet ur håret, applicerar sedan Klick glidmedel, ungefär lika stor som en tumnagel, i längderna. Kramar ur ännu lite vatten med hjälp av en mikrofiber handduk, sedan applicerar jag en liten mängd DevaCurl AnGel. Virar in mitt hår i mikrofiber handduken och låter det vara där, hest minst trettio minuter (detta varierar dock), innan jag fönar det med diffuser. Om behovet finns så använder jag Bamboo hårsprayet. Jag stylar dock inte håret varenda dag.

För någon dag sedan kom jag över instruktioner på hur man tvättar håret med honung. I min åsikt är det en riktig återfuktare att tvätta med honung, men det ger en härlig känsla efteråt. Tjockt och fluffigt!
Blanda honung med ljummet vatten och rör om tills honungen löser sig i vattnet. Applicera houngen i torrt hår. Du väljer själv om du vill applicera i hela håret eller bara i hårbotten. Låt sitta i någon minut och duscha sedan ur honungen med vatten. Om du vill kan du använda lite balsam i längderna. Håret kan kännas fettigt när det fortfarande är blött eller fuktigt, men försök att inte röra håret så kommer det kännas rent när det har torkat.
Jag kommer helt klart använda mig av denna metod fler gånger. Och något som jag lagt märke till med balsammetoden är att ju fler gånger jag testat en ex. rengöringsmetod desto bättre blir den. Förmodligen för att håret ställer om sig.



2011-12-22
 15:32:34

Äggtvätt: tar bort olja


Något jag ganska ofta hör BM:are ifråga sätta är hur de ska kunna få ur olja ur håret? En del upplever att balsam inte tar bort oljan ordentligt. För ett tag sedan informerade min syster mig att hon fått ur en blanding av ricinolja och olivolja ur håret utan större problem med äggtvätt. Jag har tidigare beskrivit hur man tvättar håret med ägg, vilket är enligt mig en av de bästa rengöringsmetoderna, men det finns lite olika varianter angående tillvägagångs sättet och ingredienserna.

Recept 1 -grundrecept.
1 ägg
En skvätt ÄCV (äppelcidervinäger)
eller citronsyra.

Recept 2 -återfuktande.
1 ägg
En skvätt ÄCV eller citronsyra.
Lite flytande honung.

Det vanligaste tillvägagångs sättet är att massera in äggblandningen i kallduschat hår och sedan skölja med kallt vatten. Istället för det vanliga tillvägagångs sättet så masserade min syster in äggblandningen i torrt hår. Hon hade förstås olja i håret. Sedan sköljde hon med kallt vatten som vanligt. Hon använde sig även av en dubbelsats för att få äggblandingen ordentligt genom hela håret. Hon upplevde att håret kändes lite otvättat när det fortfarande var blött/fuktigt, men så fort håret hade torkat så kändes det rent. Jag har själv inte provat, men däremot känt på hennes hår efter detta och jag upplevde att det fungerade!
Hoppas detta ska vara till någon hjälp och framförallt att det fungerar för er med!

2011-12-20
 01:55:35

Perspektiv ur själens spegel


Work in progress, pretty much!
Så ser det ut för tillfället i min kreativa själ. Planen är att det blir en blyertsbild helt och hållet. Betydligt fler detaljer också. Vi får se vad det blir av detta skapande.





2011-12-20
 01:28:00

Enhörning


Färgglad och glittrig.

Den ser lite duschad ut, men det är sällan dylikt formas på mitt papper. Beginner.
  • A3, akvarell papper.
  • Akvarell pennor.
  • Vanlig akvarellfärg.
  • Glittrigt nagellack.




2011-12-18
 22:08:05

Finns hjärta


Sam, Jack och Zaga.
Skratt. Potatis. Choklad. Glögg. Tee. Prat. Mys. Film. En synål. Maxmat. Tre täcken och en filt. Musik. Sena nätter eller tidiga morgnar. Myskläder. Isola. Selma. En björn med elefantöron. Internskämt. Mat. Översvämning. Is. Tuggummin. Bajs. Sex. Tårar.










2011-12-13
 21:55:00

Föreställning


Nu är alla föreställningar klara. Bjuder på bilder från gårdagen och dagens föreställningar, dock endast videos från gårdagens kvällsföreställning (utom backstages filmningen). Jag dansar duett med Julia i Lugia. Dock tog youtube bort ljudfilen, och jag är oteknisk. Tyvärr.












Här är även videon från Dans i Novembermörkret. Första gången vi framförde Lugia.




2011-12-13
 19:49:32

Syskonkärlek


"Den fjärde april nittonhundranittiosju. Början för en oerhört värdefull vänskap, och som de allra flesta vet så går inte vänskap alltid som en dans på rosor. Detta var alltså även en början på en hel del svårigheter. Jag var en liten flicka på två år och hon skulle komma att bli min närmsta vän. Detta skulle inte ske över en natt. Inte heller under två eller tre år. Detta skulle ta tid.

I de flesta fall tar jag förgivet att hon är medveten om min enorma kärlek till henne. Kanske beror det på att jag anser att orden inte räcker till och där av helt enkelt antar att hon ska förstå ändå. Hur förklarar jag min kärlek till denna obeskrivligt fina person? Och där sa jag det. Obeskrivligt. Men jag ska ge det ett försök. Ett försök att få er att förstå hennes betydelse för mig, ett försök att lyckas, så gott jag kan, formulera det obeskrivliga.
Med omtänksamhet och ärlighet har hon skapat en tillit och trygghet som är oersättlig. Vi pratar om näst intill allt, där varken positiva eller negativa åsikter uteslutas. Hon lyser upp min vardag, och likaså kan hon rasera den. Jag uppskattar det. Just för att oavsett hur arg och förbannad vi än blir på varandra, så kommer jag inte gå miste om den starka relation vi har till varandra, utan snarare stärka den. Med en öppen och varm famn tar hon emot mig och står stadigt likt det starkaste berg. Jag kommer vara evigt tacksam för det.
Hon har en tendens att prata genom näsan när hon är exalterad och glad, så det är knappt någon som förstår henne utom jag, och bara det ger sådan karaktär. Det ska i de flesta fall vara allt eller inget för henne. Det är sällan det finns ett mellanting, och det är en så typisk del av henne. Hon har en förståelse, mognad och barnslighet som gör det hela till en perfekt blandning. Ägare till en vacker och säregen sångröst är hon också, som jag flertal gånger blivit berörd av, och likaså avundats. Inte nog med att hon har en personlighet jag så innerligt uppskattar, trots hennes ibland besvärliga utbrott, så har hon en väldigt charmig utsida. Lockigt hår och stora framtänder.

Den trettonde januari tvåtusenelva lät vi våra röster samarbeta till Lisa Nilssons låt handens fem fingrar. Sedan grät vi tillsammans. I mars tvåtusennio umgicks vi i värmen. Vi cyklade på gator långt härifrån, jagade av hundar, nästan så pass rädda att vi höll på skita på oss, endast för att köpa mentos. Jag minns hur vi kunde sitta vid julgranen i timmar och leka med gosedjur och dinosaurier. De små leksakerna fick ett eget liv i våra fantasier och dem fick bo där i barren under juletiden. När vi var små trodde vi uppenbarligen att vi kunde flyga, för gång på gång hoppade vi från sänggaveln uppe i sovrummet och flaxade desperat med armarna innan vi landade i golvet med en duns. Filmerna Järnjätten, Frosty the Snowman, Lillefot, Balto och Den modiga lilla brödrosten underhöll oss i våra små flickår och är idag uppskattade barndomsminnen.

Idag är jag en flicka på sexton år och hon är min absolut närmsta vän. Det skedde inte över en natt, inte heller under två eller tre år. Det tog tid. Det finns inte en sekund av tiden tillsammans med henne jag ångrar, oavsett motgångar och framgångar. Orden gör inte känslorna rättvisa, men jag gav det ett försök, precis som jag sa.
Älskade lillasyster, tack."



Min yngsta lillasyster är inte mindre älskad, och jag hoppas att jag inte ska behöva förklara mig. Detta var mitt svenska tal.

2011-12-11
 23:16:24

Exileds julavslutning: Evolutionen


En del bilder och en hel del videos från kvällens föreställning. Har varit en riktigtriktigt bra dag, trots att dagen startade med försenad ankomst till repet. Helhärliga dansmänniskor och en fet publik. Jag medverkar i vatten dansen. Enjoy!










2011-12-10
 16:48:53

Decembersnö


Fem dansföreställningar inom loppet av tre dagar i rad. Hade repetion idag mellan 13.00 -14.30, har repetion imorgon mellan 10.45-11.30, paus fram till 15.30, genrep 16.00. Föreställning 18.00.
Genrep på måndag från 08.00 fram till eftermiddagen. Föreställning 19.00. Tre föreställningar på tisdag.
Och jag är äckligt sjuk! Passar sådär lagomt just nu.

Sjuklingfrukost, och snölek. Oavsett hur sjuk jag än är så har Isolabudd behov.






2011-12-05
 23:25:16

Kan den simma?


En val, blåa naglar och en glad Zaga såhär på en tisdagskväll. Vi har pluggat, skapat töjningar och fixat Zagas nya, helgrymma dator. Så pass effektiva har vi nog aldrig varit och klockan är bara strax över elva! Framtiden bådar gott.

Dansuppvisningar står på schemat, och jag är big happy flicka.
Söndag den 11 december, kl. 18.00 i Kulturenshus Luleå med Exiledföreningen.
Måndag den 12 december, kl. 19.00 i Christinasalen Piteå med dansarna.
Tisdag den 13 december, tre föreställningar för Strömbackaskolan.

Valen fastnar i örat, för det är en töjning.


Tips! Zaga säljer handgjorda töjningssmycken för en billig peng, tycker helt klart ni ska kolla in dem i hennes fotoalbum på facebook -Zaga Knurt Nilsson.
2011-12-02
 17:38:48

Kreativt






Lycka! Äntligen har jag och pappa lyckats snickra ihop ett ritbord åt mig. Planen är att jag nu så småning om, när skolarbetet lugnat ner sig och alla dansföreställningar är över, ska börja teckna och måla betydligt oftare. Det är ingen hit att rita vid köksbordet eller på golvet.