2012-10-30
 21:19:43

MHjärta


Ganska ofta kan jag uppleva att presenter minsann inte är det lättaste.
Vad tycker personen ifråga om? Vad har personen redan? Vad behöver personen? Köpt eller hemmagjort?
Denna gång fick jag lita på mitt kreativa sinne. Några dagar innan deadline valde jag att skapa en tavla med material jag inte alls brukar ha en sådana vänskaplig relation till och mestadels relativt okända material, samt en ide på ett motiv som inte alls var fullständig. Och kanske kan man ifrågasätta hur tusan jag kunde välja att sätta mig i den sitsen.

En del av processen &resultatet nedan. Canvas tavlor, lufttorkande lera, modeling paste, budget akrylfärger, metall dekorfärg silver och brons, snören från väv (till gitarren), ståltråd (till LP-arm-spelaren).

Till Jacob, grattis!


Jacobs gitarr ser ungefär ut som miniatyr gitarren, även LP skivan är något han har i sin ägo.

2012-10-25
 01:03:00

Sena pysseltimmar

 
Kartong, väv, lim, något 3D stickers, tejp, ett duttningsverktyg, svart akrylfärg, brons stämpelfärg.
Jag och mor kvälls -och nattpysslade lite. Resultatet blev att vi gjorde varsitt bokmärke som liknar metall, av ovanstående produkter.

Ser framemot helgen, och höstlovet som väntar därpå.


2012-10-20
 19:13:00

Hennagloss, Raw Deli


Snörpte ihop en typ av hennagloss igårkväll (inpackning blandat med hennafärg). Detta för att förstärka min nuvarande hårfärg, utan att behöva henna det ännu en gång.
Resultatet. Jag upplevde att hårfärgen blev en aning djupare dagen efter jag sköljt ur det, men inte alls en skillnad någon annan lär märka. Dock var det inte alls speciellt länge sedan jag hennade håret så det kan mycket väl bero på det. I övrigt fick håret glans och återfuktning, samt att inpackningen var lätt att tvätta ur, åtminstone när man applicerade balsam innan man blötte håret.

TRESemme Naturals conditioner.
Aloe vera gel,
Rapsolja.
Lush Caca brun, pulveriserad med rivjärn.
Några sekunder i mikron.

Besökte Raw Deli för första gången idag, tillsammans med far och karln.
Ekologiskt, helhärlig stämning, goa wraps, istee, riktigt färska och fräscha juicer.
2012-10-19
 18:50:27

Ett projekt


Jag har ju faktiskt inte informerat er om mitt nuvarande projekt, så det kanske är påtiden.

Jag går en kurs som heter Entreprenör, vilket innebär att man ska starta ett UF-företag. Detta ger alltså en kunskap teoretiskt och praktiskt hur man driver ett företag. Denna kurs går även Emelie, i min klass, och vi har valt att tillsammans med två samhällstjejer startat Laughs Beyond UF. Vi kommer att genomföra en dans, musik och make up föreställning, som förmodligen kommer hållas i slutet av mars.

Föreställningen kommer ha filmtema, vilket betyder att alla danser är koreograferade till olika filmsoundtracks och/eller väldigt inspirerade från olika filmer. Likaså kommer alla musikuppträdanden ha ett filmsoundtrack, samt sminkningarna, frisyrerna och kostymerna är anpassade till de olika uppträdandena och där av också filminspirerande.
Vi har valt att göra föreställningen både barn -och vuxen vänlig, vilket innebär att valet av filmsoundtracks är både från disneyfilmer och filmer mer avseddan för äldre.
Dansare, musiker och make up artister från både norrbotten och västerbotten kommer delta i föreställningen för att vi tillsammans ska kunna göra den möjlig.

Det är ett stort projekt att hålla i, tidsmässigt och ekonomiskt. Men det är utan tvekan värt det, och jag hoppas att det ska kännas så även när föreställningen är genomförd.

 
2012-10-08
 16:59:30

En helg &hårtjolijoks


Fredagen blev en lugn dag hos Jacob. Bussresan dit betalde en snäll kvinna på bussen för att linje 100&20 nästintill alltid ska tjorva med busskorten och jag lever vårt samhälle med kort och inte kontanter.
Lördagen bestod av några timmars kvällsvistelse hos Huczkowski, tillsammans med Jack, Emma Ni(l)sson &Jacob. Riktigt, riktigt uppskattad kväll må jag säga!
Söndagen bestod av antiken-plugg och en svettig danslektion.

Mor klippte mitt hår här om dagen.
Och Jag &Elin hennade håret igår innan träningen, Lush Caca brun.

Instagram @ earvid



2012-10-04
 14:34:00

Kroatien


Att ta det lugnt, absorbera sol, ta svalkande dopp, äta och njuta.
Det var en oerhört uppskattad vecka!

Hotell poolen.
Hotellrummet från balkongen.
Makarska strand, längs strandpromenaden.
Plugg, dator och gott under kvällarna innan läggdags.
Makarska, strandpromenaden/stranden.
På ön Hvar.
Måsarna hängde med båten.
På ön Brac.
Presenter till nära &kära. (Utom en av den röda& en av den genomskinliga av flaskorna, samt armbandet längst till höger).