2012-07-30
 22:07:19

Still got the blues


Några spenderade timmar på att strosa runt i staden, ta en fika och fynda antika ting tillsammans med hela familjen Börlin.


Vi passade även på att fixatrixa en väg i Jacobs rum. Det ska bli ett antal till hyllor, men borren somnade.


Jag köpte mig en månadssten att bära runt halsen, april.


Jag och Lina bakade sådär mot kvällskvisten. Kladdmuffins med glasyr, som smakar lite kaffe.

2012-07-25
 22:01:49

Dansande sällskap


Tog mig till jobbet onödigt tidigt idag. Blev bjuden på lunch av Jacob, och dansade sedan i regnet.
Efter arbetsdagens slut tog jag mig an andra arbetssysslor, för att så småning om ta mig hem.


Ett varmt, avslappnande bad med Bon Iver ur högtalarna bestod en del av min kväll av.
Goa flingor och äppeljuice till kvällsfika, och snart myser jag nog ner mig i soffan framför sytycd.


2012-07-24
 20:43:26

Städar dansen


Arbetar min sista vecka som dansare på stan.
Vi kom ut med en ny dans idag, little bad girl.
Vi bytte även ut vår svartvita utstyrsel till svartrosa.

Tog tillfället i akt att städa mitt och systers garderobsrum i söndags eftersom hon är borta under några veckor. Jag får be på bara knän att rummet verkligen förblir städat även när hon kommit hem.

Före


Efter

2012-07-20
 14:51:14

Dans på stan



Kom och kolla dans på stan! Vi dansar omkring klockslagen 11, 13 och 14. Skulle dock rekommendera att ni befinner er på plats några minuter innan, då tidschemat ibland måste ändras.

Ännu en arbetsdag avklarad. Ska ta mig en efterlängtad dusch och spendera fredagskvällen med Sam &Jacob.

2012-07-18
 20:41:26

i alfabetet



Förändringar.
I kronologisk ordning, tror jag.
Det kan möjligtvis vara fel ordning bland dem sex första bilderna.

Påtal om förändringar, det är dags att skaffa sig bättre diciplin gällande matintaget. Den senaste tiden har bestått av ganska mycket godis. Ganska, jättemycket. Det har en tendens att gå i perioder, det här med motivationen till en nyttigare livsstil.

Jag ser framemot helgen. Tröttheten finns för tillfället, rätt ordentligt, och huvudvärken vill också umgås.

2012-07-14
 21:05:53

Zoltan


Min äldsta lillasyster steg upp sådär på morgonkvisten för några dagar sedan och gjorde oss varsin skål havregrynsgröt med mjölk, jordgubb &banan.

Jag har lagt några timmar åt tapetsering tillsammans med två av herrarna hos Börlin.
Har jag nämnt att jag tycker om denna typ av sysselsättning? Inreda, tapetsera, måla, och så småning om se resultat. Ohoho, det kommer bli helfint!


Jag och lillasyster Börlin bakade en tårta i samband med middagsbjudning hos Börlin.


Under en kortare period på senare tid har jag använt mig en aning av mobilkameran, vilket ni ser ovan, när kameran inte har hängt med.

Fick sisådär impulsivt besök av Sam igår. Prat, pringles, choklad, ponyo &disney musik.
Var och kikade på agility idag, min kusin, hennes man och son har kommit upp från den södra delen av landet. Vi bjöd dem även på middag.
Tog mig en tur till Luleå, och sitter i skrivande stund på en säng med sällskap av Jacob, Diddley och mamma Börlin.

2012-07-09
 22:00:22

Mannen, hyllsnubben



Äntligen skruvades hyllorna på sin plats!

Hade min första arbetsdag idag. Dans på stan.
Uppvärmning &styrka, stretch &koreograferande.

Jag är trött, och har ont i fötterna. Kanske tar mig något kvällsfika och sover, i sinomtid.

2012-07-08
 20:20:12

En tendens att suga energi


Tillbringade några timmar på Gläntan tillsammans med familjen och karln.
Bad, tilltugg, envisa sandkorn och fortfarande existerar småkryp.




2012-07-06
 13:23:26

Att pröva natur snack


Vid gårdagens middagsbord tillsammans med familjen Börlin och vänner till dem, började bland annat balsammetoden att diskuteras. Jag har under tidigare middagsbjudningar diskutera balsammetoden med en del av dem som var där igår, och tidigare än det lyckats övertyga och inspirera familjen Börlin att börja med balsammetoden och även naturligare hudvårdsprodukter. Så med andra ord skulle man kunna säga att diskussionerna fortsatte sedan tidigare. Frågor ställdes, intresse visades, tankar utbyttes.
Jag pratar om fullvuxna män och kvinnor, alla mer eller mindre barnfamiljer, som lyssnar och tar initiativ. Något som fick mig att lysa upp av glädje var att en av det inbjudna familjerna berättade att de ser till att deras mindre barn inte ens hinner börja med schampoo och starkare hår och hudvårdsprodukter. Både ur miljösyn och sitt egna, samt barnens välmående.

Jag blev klassad som mycket kunnig inom ämnet, vilket minst sagt kändes jätteroligt att höra, men å andra sidan kunde jag inte riktigt hålla med. Jag vet tillräckligt för att kunna argumentera för no poo något så när, grunderna, tillvägagångssätt, och egna erfarenheter, men jag är långt ifrån mycket kunnig.
Jag berättade att trots att jag stödjer balsammetoden så tror jag dock att även balsam innehåller skadliga ämnen, inte alls lika starka ämnen som finns i schampoo, men ändå miljö och hälsofarliga ämnen. Observera att jag tror, inte vet, för jag har inte tagit mig tiden att sätta mig in i de ämnen som klassas som godkända inom balsammetoden. Och anledningen för att jag vågar tro det, är för att balsam är något kemiskt trots allt. Det innehåller inte enbart naturliga råvaror, om jag nu inte fått mig helt om bakfoten. Och i många fall kan jag känna att det inte finns någon mening att hålla på med no poo om jag inte sätter mig in i det till hundra procent. Ett tankesätt som är ganska överdrivet när jag väl tänker efter. Jag vet inte allt om alla ämnen, på vilket sätt dom påverkar miljön, människorna och djuren, och förmodligen kommer jag aldrig riktigt ta mig tiden att verkligen sätta mig in i det så pass mycket. Men jag gör så gott jag kan, jag väljer bort en onödig produkt såsom schampoo, och kanske i sinomtid väljer jag även bort balsam för att helt ägna mig åt helt naturliga produkter, exempelvis ägg, olja, vatten eller dylikt.
Det jag vill komma fram till är att gör hellre något litet än inget alls. Ta dig tiden att lägga lite tanke bakom de produkter du köper, vilket inte alls måste innebär snordyra produkter. Tro mig, det mesta kan du köpa i din närmsta matvarubutik eller så hittar du det i ditt egna skafferi eller kylskåp. Det är faktiskt inte en så stor ansträngning att byta ut sina gamla produkter och införskaffa sig produkter som ofta är både billiga, miljövänliga, naturliga och förmodligen kommer ge ett betydligt bättre resultat.

Hur man börjar med balsammetoden, steg för steg.
1. "Sista schampoonera" ditt hår.
2. Applicera ett "godkänt balsam".
Dessa två steg behöver du genomgå för att börja med balsammetoden. Fortsättningsvis kommer du inte ens behöva genomföra steg 1, du kommer alltså enbart tvätta ditt hår med ett "godkänt balsam".

"Sista schampoo"- detta är ett gemensamt namn för alla schampoon som innehåller sulfater, ett starkt rengörings ämne, men inte silikoner, parabener, mineraloljer och andra ämnen som skulle kunna skapa en hinna över dina hårstrån. Dessa schampoon finns i det allra flesta fall att köpa på de vanligaste matvarubutikerna.
Några relativt lättillgängliga "sista schampoon":
Coop Xtra schampo
Coop Änglamark schampo
Apotekets Apoliva schampo
Åhlens Å schampo
Bobby's extreme repair shampoo
Eldorado schampo normal
Franck Provost Expert Repair schampo
Garnier Respons schampo
Garnier Fructis Volume Restructure No silicone schampo
Lista över fler "Sista schampoon" finns på lockig.se

"Godkänt balsam"- detta är ett gemensamt namn för alla balsam som inte innehåller sulfater, silikoner, parabener, mineraloljor och andra ämnen som skulle kunna skapa en hinna över dina hårstrån. Dessa balsam finns i det allra flesta fall att köpa på de vanligaste matvarubutikerna.
Några relativt lättillgängliga "godkända balsam":
Coop Xtra conditioner
Garnier Fructis Volume Restructure No silicone balsam
Garnier Fructis Nutri-repair
L'Oréal Elvital Volume Collagen balsam
L'Oréal Elvital Volume Non-stop conditioner
Oliv naturell balsam
TRESemmé Naturals Nourishing Moisture conditioner
Lista över fler "Godkända balsam" finns på lockig.se

Det som jag upplever får hela grejen med balsammetoden att verka knepig är när man börjar tala om vilket balsam som fungerar bäst på vilken hårtyp, om balsamet är lätt eller tungt osv. Mitt tips är att du köper dig ett sista schampoo och ett godkänt balsam, precis vilka du själv vill, använder dig av dem och känner du att du inte trivs med balsamet så väljer du ett annat. Att pröva sig fram är nog det smidigaste viset, för alla hår är inte likadana. Du kan även läsa dig till mycket information på exemeplvis forum, men även då ska du fortfarande vara medveten om att ditt hår inte densamma som alla andras.

Lockiga hår kräver mer fukt och rakare hår kräver mindre fukt.
Ett tyngre balsam innebär ett mer fuktgivande balsam, ett lättare balsam innebär ett mindre fuktgivande balsam.

2012-07-01
 19:26:03

Dansläger


Nu var årets dansläger över. Det har varit en oerhört uppskattad vecka, men måste få medge att det ska bli skönt att få andas igen.
Trötthet, träningsvärk, ett självkritiskt tänkande, höga krav, framsteg, utveckling, umgänge, skratt, tårar, mat i mängder, break, street, balett och modern, minnesvärt, mysigt, värt, helgrymt.




Vi fick möjligheten att träna extra balett på kvällen tillsammans med lägrets balettlärare Lisa. Framförallt tåskor, men även utan för att träna in övningar, träna upp vrister och lära sig mer.

Jag deltar i de tre första videorna, vilket är modern, balett och break. Deltog såklart i streeten, men har den dock inte på video. Jag och Zaga lärde även ut och visade upp Iron, med tillåtelse av Kajsa, till Jacob, Linab och Sam.
Ibland har det en tendens att gå dåligt på uppvisningar. Denna dag är en av dem. Hur som helst, på detta vis såg det ut. Jag framför solot i början av det moderna stycket, och bär samma tröja under hela uppvisningen.