2012-02-29
 18:52:18

Danscafé


Igår
hade vi danscafe, med andra ord föreställning. 10.30, 13.30 och 19.00, varav sista gick nog bäst, åtminstone kändes det så. Det blir dock en aning annorlunda när man sedan får se inspelningarna av danserna, hmm..
Bjuder på lite bilder från kvällen samt videos.









2012-02-27
 20:08:56

Jjesz


Helgen.
Portal. Limbo. Prat. Skratt. Kvantum. En stor dusch. Torky. Tårar. Äcklad. Lättnad. Ärlighet. Ännu en potatis. Ännu ett synålspiercat öra. Lycka. Tre täcken. Maxmat. Töjningar. Vänskap. Müsli. Imogen Heap. Billie. Boris. Sam, Jack och Zaga.

Epic sax guy 10 hours i en timme och lite dregel. Det var minsann party. Och träningsvärk.
Söndagsträning, vi lyckades få med fläskSam utan större mängd tjat.

Ett glassförfryst öra.

Dansduschen.

Emser näskrig.





Denna dag har bestått av två teoretiska lektioner och resterande reptimmar. Vi har föreställning imorgon, tisdag den 28, kl. 19.00 i Strömbackaskolans aula, for free. Känns rätt härligt med en heldag av föreställningar trots stressen och allt som måste fixas. Den kommer hur som helst spenderas med Jacob, Sam, familjen och alla dansare.
FETA FREDER!
2012-02-22
 23:54:12

Svamphuvud


Någon timmes dansträning efter skolan, och sedan följde fläskas med mig hem. Vi tryckte i oss lite choklad, yoghurt och sedan middag innan vi sådär kom på att varför-inte-klippa-Emmys-hår-litegrann.

En mycket fager under-processen-bild.


Resultatet ganska direkt efter klippningen.


Fröken svamphuvud.

Blåbärspaj till kvällsmat & en glad kaka.



2012-02-21
 00:16:13

Ninjan&väskan


Jag tog mig ett bad vid halv åtta, badade i sisådär en och en halvtimme samtidigt som jag såg på Alice i Underlandet. Det är rätt skönt att få den där tunga tröttheten efter ett bad. Jag har inte varit hemma sedan fredag morgon så en sådandär klassisk genomgång av helgen och dagens händelser får duga gott och väl.

Fredagen började med skola, as usual, och som planerat tog jag bussen till Luleå. Mötte upp Jacob vid spegelsalen och traskade vidare till bussen. Stannade fram till söndagmorgon för att sedan spendera några timmar i ett omklädningsrum...
God mat. Skratt. Nattprat. Hundpromenad. Tee. Godis. OCM. Sommar planeringar. Coca Cola. Att-inse-människans-egenskap-att-känna-mängder-av-känslor. Monsters, inc -Därför är bilden blå juee.


..innan Zäg och hennes föräldrar kom och hämtade upp mig för att utföra något så mysigt som barnvaktning.



Sedan blev det ännu en söndagsträning som likt de andra uppskattades, dock var jag äckligt mätt och maten låg näst intill i halsen. Vacker information. Efter träningen sov jag hos Zaga OCH ÅT TILLS HIMLEN SPYDDE. 1tårtbit, 2jordgubbar, 1bullbit, 3kakor, delade 1chipspåse med Zaga, 1isvattenglas, 2rostademackor. Åt ytteligare några kakor på dagens historialektion. MUMS.



Som kompensation för mitt fläskande dansade jag, Zaga och Elin efter skolan. Dock åt jag och Zaga varsin Diam glass och snickers till mellanmål.. no comments.


2012-02-16
 00:31:09

Påfågeln pratar




Balett som första lektion, bugg som idrottslektion och en heldel dansmaterial efter skoltid. Väl uppskattat, även om jag nu är helt slut. Lite sådär nagelspackling, ett tappert försök till so läsning och musikanalys.
Det är rätt mycket med just dansen för tillfället vilket är självklart härligt men även krävande. Helgen är efterlängtad! Planerna ser luleliga ut, med andra ord umgänge med den store jacobskisk.



2012-02-12
 10:00:53

highwaywoman



En trött Jacob och en vacker historiebok.

Han skulle egentligen fara hem igårkväll. Men icket! Istället stannade han och tog dagens morgon bussen hem, vilket resulterade i att jag fick en uppfriskande promenad från busstation och hem vid ungefär nio snåret. Har nog aldrig sett staden så fridfull.

Jag har lärt mig att gå ner i brygga från stående. Ni skulle ha sett mig igår. Jag bar ett leende upp till öronen.

Zägibägi kommer snart. Slipa&skissa. Longoboardsen ska personligifieras. Efter denna kreativa sysselsättning ska vi söndagsdansa med Exiledföreningen. Denna gång får jag faktiskt vara med. Underbart! Kan annars informera er om att resterande tid av söndagen kommer bestå av plugg. Historiaprovet flyttades till måndag, lovely..

2012-02-11
 21:56:52

Dansaslektionas


I fredags höll vi ettor en danslektion för Christinaskolans dansare, årskurs nio. Alltifrån en puls höjande house-liknande uppvärmning till teknikövningar och koreografi. För våran del var det en väl uppskattad lektion, både lärorik och trevlig. Förhoppningsvis och om jag inte misstar mig tror jag även lektionen var uppskattad från elevernas håll. 

Eftersom jag inte var riktigt kry så tog jag ansvaret som fotograf och filmare med min trogna kompaktkamera.



Vi var sisådär en timme tidiga, så vi underhöll oss i danssalen undertiden. Dans&vackra kvinnor.






Emelie lärde ut en diagonal med syfte på att förmedla känsla, arbeta med dynamik och forma materialet efter din individualitet som dansare. 


Zaga och Julia stod för utlärandet av koreografi dom skapat själva.


2012-02-10
 11:50:20

Curlycurls


Jag provade att ploppa håret igår, men eftersom mitt hår inte hann torka innan jag skulle lägga mig och jag inte tycker det är speciellt skönt att sova med en fuktig microfiberturban runt huvudet så delade jag upp håret i två sektioner och satte upp dem i lösa, "ruffsiga" knutar. Så med andra ord ploppade jag mitt hår mer eller mindre med två gummisnoddar& en microfiberturban.

Om ni vill veta hur man ploppar håret kika in hos June, som i övrigt har en riktigt bra blogg med mycket tips, information och härligheter.

Såme pics fråm the plåpping:



Jag upplever att håret drar ihop sig ganska mycket när jag använder mig av denna typ av styling.
Mitt hår skiftar i väldigt mycket olika nyanser beroende på ljus och dylikt. För tillfället har jag en brun toning över mitt hennade hår och därav kan det komma att skifta i alltifrån bruna till mer oranga nyanser. 

Igår nämnde jag att jag skulle trycka i mig ett x antal skivor nybakt limpa. Denna morgon gjorde jag detsamma. fast jag åt en aning mer igårkväll. Himmelskt!



2012-02-09
 22:58:09

Differens




Jag känner knappt igen mig själv, men lite helhäftigt tycker jag nog att det är.
Jag och min syster konstaterade även att livet med lockar är tametusan riktigt busigt. Och inte minst sagt så har vi fått en helt annan syn på det hela sedan vi båda började med balsammetoden. Love your curls everyday with the No poo method! hahaha lät som något i form av en reklam, dock en sanningsenslig sådan.

Min hals är för tillfället hanterbar tackvare "Ipren mjuka kapslar, vår snabbaste ipren någonsin" eller något sådant, så jag ska passa på att smälla i mig ett x antal skivor nybakt limpa som mor bakat denna afton och kika igenom matematiken. Sedan ska jag sova för att kunna ta mig till skolan i ett någorlunda skick.

Bilderna får sådan fin struktur när man förstorar dem..
2012-02-08
 23:16:08

En fluffig säl kanske?






2012-02-08
 23:06:12

Vattnets magi


Jag har tidigare nämnt det, åtminstone till personerna i min omgivning, men jag tänkte att det kanske skulle vara trevligt att nämna det igen. MIN HALS GÖR ÄCKLIGT ONT.
Något jag fann ganska creepy häromdagen var att när jag ligger på min vänstra sida och andas med en halstablett i munnen, känns det som att jag andas genom höger öra. Jag håller nog på ruttna inifrån.

Inte nog med att jag vaknar upp och mår äckligare-än-jag-gjort-på-väldigt-länge, märker jag inom kort tid att vattnet är avstängt. Och självklart, just för att det inte går, så vill jag så gärna tvätta händerna extra mycket och dricka extra mycket vatten. Sedan lägger jag också märke till att vi knappt har något ätbart hemma. Underbart!

Jag lyckades fånga monstret, som orsakade denna vattenlöshet, på bild. Beskåda och känn frustationen!


Jag har inte precis varit fröken positiv de senaste dagarna, men lättnaden som uppstod i min pinnformade kropp när jag sedan hörde det vackra harklandet från kökskranen var nästintill obeskrivlig. VATTNET ÅTERVÄNDE!
Några minuter senare stiger min kära mor in med matpåsar. MAAAT!
Ungefär i samma stund ringer Zaga. LONGBOARDSEN HAR KOMMIT!

Imorgon ska vi försöka få en läkartid till mina fina svullohals. Har jag fetmycket tur och skicklighet lyckas jag bli hanterbar till helgen för då ska de mysas och longboardmålas.

På ett någotsånär bättre humör kröp sedan jag och lillalillasyster ner i soffan och klickade igång Herkules
med varsin kopp tee. 



2012-02-06
 22:07:00

När det inte känns rätt här, här och här.


Människan är tålig när det kommer till olika typer av fysiska och psykiska påfrestningar. Människan är chanslös utan återhämtning. Det är något jag nyligen lagt märke till, ganska mycket. Det är väldigt mycket att hålla i för tillfället inom både dansen och de teoretiska skolämnena. Mitt i allt detta har jag en oerhört besvärlig halsont och en ständigt värkande rygg.
Ibland glömmer jag bort att jag får prioritera, att jag måste prioritera för att kunna fungera, kunna må bra. I veckan kommer jag prioritera för att jag ska fungera och må bra.

Måste få visa något jag fann väldigt charmigt! Min lillasyster är ganska kreativ. Hon stekte ett ägg med någon typ av hemmagjord stearinljusuppfinning.


2012-02-05
 01:03:51

Fröken lockig


Fredagen började med samhällslektion och examination, som vår lärare uttryckte så propert. Mer ordagrant sagt, ett muntligt förhör om EU. Likt alla andra fredagar väntade sedan två danslektioner. Eftersom vår danslärare för tillfället är bortrest till Norge så har vi nyligen fått en ny dansvikare som även utövar yoga. Fredagens andra lektion blev med andra ord yoga. Den sista blev en härlig modern lektion med Kajsa. Efter en timmes besök hos sjukgymnasten tog jag mig hem och föreberedde mig för en resa till Luleå. Spenderade kvällen och största delen av lördagen hos JacobskiBörlinas med film, mys, prat, danssnack och skratt.

Vi plockade upp Emelie och Zaga påvägen hem från Luleå. Planerna såg fläskas ut! Munkar, choklad, tee, friterade bananer med glass och sirap. men icket! Flickorna slocknade i min säng.


Som jag tidigare nämnt så fick jag promarker pennor i julklapp. Sedan dess har antalet pennor ökat en del, vilket känns riktigt kul. Något som dessvärre inte varit lika roligt är min inte så duktiga hantering av dessa pennor. Det har nästintill varit omöjligt att skapa något värt att ens ge en ynka blick på. Medveten om detta sitter jag trots allt en kväll och skissar upp något oproportionerligt, låter bläcken fylla pappret och KABONG! det blev något. Inte perfekt, inte sådär jätteimponerande, men helt klart en förbättring i jämförelse med de tidigare försöken.




Och jag råkade självklart smeta ut lite svart bläck lite varstans..

Imorgon väntar en exiled träning som jag verkligen såg fram emot. Men icket det heller! Min hals har havererat, och det känns som att större delen av mitt ansikte och min hals ska falla bort, lossna. Bara sådär.
2012-02-01
 16:33:49

Ska vi trumma lite?


En tisdag med fina töser. Vi befann oss hos Zägibägi!
Choklad. Tee. Flera kilo med skratt. En del konstanteranden och prat. Tacos. Nagelfix. Munkar. Sommarlängtan.