2011-11-26
 20:25:24

En orange glitter tjuv


Glitter naglar efter inspiration av Julia (som hade lyckats riktigt bra). Mitt resultat blev däremot inte sådär jätte bra, och inte nog med det så lyckades jag få glitter lite varstans. Men likt det mesta är förmodligen detta också en vanesak. Har man gjort det förr är det nog betydligt lättare och smidigare.

Hennafärgade mitt hår igen! Geggigt, en aning tidskrävande men resultatet blir helgrymt och det är inte ens i nivå med vanliga hårfärgers negativa påverkan på håret. Jag använder Lush Caca Rouge (Vegan märkt) Ingredienser: röd henna (lawsonia inermis), kakaosmör (theobroma cacao), färskpressad citronjuice (citrus limonum), rosmarinpulver (rosmarinus officinale), eterisk olja av kryddnejlikeknopp (eugenia caryophyllus), parfym (perfume). Första gången jag hennade hade jag i hennan i ungefär sju timmar. Denna gång hade jag i hennan från ungefär 17.45 fram till ca. 22.10, vilket blev omkring fyra timmar och tjugofem minuter. Hade en ordentlig utväxt nu sist jag färgade och det partiet är mörkare än längderna, men det har en röd ton i sig så personligen är det ingenting jag lägger någon större vikt på. Jag rekommenderar någon form av handskar i samband med färgningen. Mina händer blev oranga. Nog för att jag lyckades få bort det mesta.

Boktjuven.
En oerhört läsvärd bok. Välskriven, speciell styckeindelning, fängslande, känslosam. Det är knappt så pass att den går att beskriva med ord. Köp den, låna den eller stjäl den, men framför allt: Läs den!

2011-11-17
 22:47:43

Creds


KOLLA LOCKARNA! Jag är imponerad. Balsammetoden.
På bilderna har håret fått stå ut med hårspray, regn och fingerkamning. Är ni inte fascinerade nu så blir jag besviken.



2011-11-13
 21:23:05

Dans i Novembermörkret









Eftersom vi fortfarande har minst fyra uppvisningar kvar att framföra med denna dans kan jag ej lägga ut videon från föreställningen.

2011-11-11
 21:41:18

Humor




2011-11-11
 20:17:41

En magisk berättelse




Dans i Novembermörkret, lördag 12 november,
klockan 19.00 i Skellefteå.


Julföreställning i Christinasalen.
Måndag 12 december -kvällstid för alla intresserade.
Tisdag 13 december -Dagtid (framförallt för skolan)

Återkommer med exakta tider.

Det är magiskt, som en saga. En mäktig berättelse i form av dans. Lugia.
Ett skapande av Patrik och elever i årskurs ett. Extra dansare: årskurs två och tre.
Piteå Dansargymnasium, Strömbackaskolan.




2011-11-09
 18:20:46

Bluestroke


Regnbågsnaglar! Nästan.
Jag har så mycket träningsvärk i vaderna och låren, samt armarna och revbenen att jag har lust att bli skjutsad i barnvagn. Och då är jag den typen som tycker om att "mosa sönder" mina ömma träningsvärksmuskler. Dessutom har vi dansrep. imorgon från 16.30-19.00 utöver våra två andra danslektioner på vardera en och en halvtimme. Vi kommer nämligen dansa på Dans i Novembermörkret i Skellefteå på lördag. Kom och kika, det kommer bli helgrymt!

Matteprov nästa vecka, torsdag och läslogg imorgon. Har sisådär sjuttiofem sidor att läsa samt en heldel matte att räkna. Ett tips! Ta vara på tiden i skolan, jag är för tillfället usel på detta.



2011-11-07
 19:48:41

Höstlovet


Halloween. Övernattning. Arjeplog. Piteå. Ahlgrens bilar. Jästa gödkalvar. Läsning. Hundbus. Mysigt. Pommes frites. Ketchup. Päronsplitt. Daddy cool. Dans. Sena nätter. Tidiga morgnar. Bad. Mammas födelsedag: London fjärde januari.

Nog lyckades jag ändra bredden på inläggen= större bilder. Stolt.





2011-11-02
 16:12:44

Rund och röd






2011-11-02
 15:08:05

Henna gloss & update


Just inom denna kategori står det ganska tomt. Delvis på grund av att jag inte haft något speciellt att berätta eller informera, dels på grund av ren lathet. Några positiva händelser: Jag och min käre BM-kompanjon Zaga har lyckats inspirera (kanske med en aning tjat) våra danstjejer att börja med balsammetoden. Samt skapat intresse hos en heldel skulle jag tro. L'Oreal Elvital Volume Collagen -helgrymt balsam. Lite lättare, ger volym, mild doft.

Provade mig på att göra någon typ av henna gloss.
Smulade sönder en del av min hennakaka. Blandade med balsamet. Värmde lite och applicerade i håret. Lät sitta med plastfolie någon timme i samband med städning eller dylikt.