2013-08-30
 16:01:06

Den tidiga hösten

 
Den varma, fantastiska solen och den kyligt uppfriskande luften. Det är en helt otroligt underbar kombination!
 
 
 
2013-08-27
 22:13:39

Ett tappert försök att friskna till

 
Med bland annat frukt, bär och vilostunder i solen försöker jag tillfriskna från en hosta som pågått i över två veckor, och nu slagit ut i en slemmig historia.
 
 
 
2013-08-27
 22:02:00

Flowery nailart

 
Jag använde mig av
Sally Hansen Continuous treatment strength
OPI Don't burst my bubble
Viva la Diva nail tip-white nr 35 (french maniqure)
OPI Anti-bleak
IsaDora Combat khaki nr 705
ginatricot beauty nails carrot nr 12
Seche Vite dry fast top coat
Stamping plate m54 från yournailerystore.se
 
 
 
2013-08-25
 22:16:07

Twisted Feet summercamp 2013

 
5e till 16onde augusti.
Dagar som förblir oerhört minnesvärda, och dagar som jag finner omöjliga att återberätta till dess rättvisa. Så är det väl dock med många händelser man håller kärt.
Jag kommer oavsett dela med mig av mina (instagram)bilder från mina, ungefär, 11 dagar, samt några ord som eventuellt ger någon uppfattning över denna fantastiska resa till den södra delen av Sverige, bland dansare från både Europa och USA, med helgoa vänner.
 
Ankomsten. 
Den femte augusti anlände vi i Göteborg mot kvällen, fulla av skratt och förväntan. Kanske en aning övertrötta också. Vi blev väl bemötta av Zerjon, och senare mot kvällen kom Tony och Martin för att kolla så vi kommit oss till rätta. Vi sov på Twisted Feet Dance Acadamy, i en danssal, på uppblåsbara madrasser vi kånkat med oss hemifrån. Till en början kändes tanken på det en aning besvärlig. Men inte en enda gång fann jag det jobbigt eller besvärligt att sova på madrass, i en danssal (utom den natten min madrass hade tömts helt och hållet på luft).
 
Upplägg & danslärare.
Lägret tog sin start den sjätte med ett schema på varannan dag två dansklasser, varannan dag tre dansklasser. Alla 1h 30min, men för det mesta så drog vi över tiden. 
Det fanns två nivåer, intermediate och advanced. Jag och mitt sällskap hade valt intermediate. Argumenten löd: 1. Vi hade inte någon aning om hur svårt intermediate respektive advanced skulle innebära, 2. Därav ville vi hellre hänga med på dansklasserna, än med nöd och näppe inte klara av det och på så vis knappt få ut något av klasserna.
Någon dag in på lägret kunde vi konstatera att den största skillnaden på intermediate och advanced var hur fort du tog emot materialet. Vid enstaka tillfällen var koreografierna svårare på advanced klasserna. Jag är relativt snabblärd, och intermediate tillfredsställde mig gott och väl! Dock har jag å andra sidan inte dansat så länge, och speciellt inte de olika streetstilarna.
Intermediategruppen började sin första klass 11.30, (utom två dagar då första klassen började senare pga olika anledningar), följde vi schemat till punkt och pricka slutade vi 16.00 de dagar vi hade två klasser och 19.00 de dagar vi hade tre klasser. Efter vi hade haft vår klass på ca. 1h 30min, hade advanced sin klass på lika länge, vilket med andra ord betyder att vi hade paus/fritid 1h 30min mellan klasserna.
De dansare vi blev undervisade av: Martin Jonsson (twisted feet), Denny Hultén (twistedtwins &twisted feet), Derrell Bullock, Joaquin Perez, Kapela, Candace Brown, Tony Tzar, Kite, Dana Foglia samt Quick crew. 
Alla lärare var fantastiskt duktiga och erbjöd alltifrån boogaloo popping, street, feminin street, till hype, modernt och house. Mångsidigt med andra ord!
 
Fritid, kvällar & extradagar.
Fritiden mellan lektionerna spenderade jag och mitt sällskap oftast genom att sitta utanför twisted och få i sig någon form av vätska och föda, samt prata. Ibland tog vi spårvagnen några stationer för att köpa lunch eller middag på en thairesturang, eller handla mat på Ica Maxi. Vi brukade även gå till Statoil som låg mittemot skolan, för att bland annat utnyttja deras ta två stycken 200g marabou för 31kr.
Kvällarna varierade. En del spenderades på att åka spårvagn in till centrala Göteborg och kolla oss omkring, njuta av något större än vad Norrbotten erbjuder. Andra på att laga mat på skolan, prata hela nätterna, skratta,  dansa, lyssna på podcast och sitta ute.
Lägret tog sitt slut den trettonde. Några dagar in på lägret, 12e, 13onde och 14onde, ägde Gbg dance festival rum. Gbg dance festival var ett samlingsnamn för Dance delight, Plattform X och Gbg dance jam. Måste medge att även om jag deltog på allt detta så är jag inte riktigt kapabel till att förklara vad varje enskilt arrangemang innebar, dock kan jag säga att vi uppträdde på Plattform X som intronummer med en koreografi av Quick.
De extradagar vi stannade ägnades åt att inhandla kläder, fika, kolla Gbg dance jam och helt enkelt må gott!
 
Klickabara bilder.
Vill ni läsa tillhörande text etc. till varje bild får ni kika min instagram, earvid.
 
 
 
2013-08-25
 19:18:00

Neccessär m. necessary minibag


Sydde mig en neccessär med en tillhörande liten extrapåse för några veckor sedan.
    Var i stort behov av en smidig, rymlig och stilren neccessär, och denna uppfyller, enligt mig, det jag var i behov av. I neccessären förvarar jag större och lite längre prylar, medans jag i den lilla extrapåsen, som jag för det mesta kallar smyckespåse, har mina smycken samt hårnålar, hårsnoddar och lite annat.
 
Vid tillverkning använde jag mig av ett svart, lite smått stretchigt tyg som vart över när mamma sydde ett par byxor till mig. Ett stadigt, svart, glansigt innertyg, samt en grå/vit dragkedja. Den lilla påsen är gjord av det svarta "byxtyget", utan innertyg, med ett naturvitt snöre för att kunna knyta igen påsen, och ett svart lite stadigare läderimitationsnöre som hänge till knappen. 
 
Längd: (dragkedjan: 17cm) blir omkring 19cm, 20cm när man fyller den.
Höjd: Ungefär 12cm
Djup/bredd: 10cm, men blir omkring 14cm när man fyller den.