2011-09-30
 22:16:37

Worry Doll


Jag är en av dem som tog del av dansföreställningen Worry Doll i sammarbete med projektet Artic Dance Circle. Dans kan i många fall vara väldigt svårtolkat, och framförallt finns ofta en individuell tolkning. Jag tycker det är en konstform med enorm variation, ett unikt skapande och ett sätt att kommunicera. Kvällens föreställning bjöd på riktigt duktiga dansare och en vacker koreografi. Jag tänker inte lägga ner energin eller ens försöka ge mig på hela grejen att förklara hur jag berördes och vad som cirkulerade i mina tankar. Det är, än en gång, den komplicerade homo sapiens sapiens sätt att uppfatta och dess, i mitt fall, otillräckliga vis att uttrycka känslor via ord som stoppar mig.

Jag rekommenderar verkligen denna föreställning!



2011-09-30
 18:26:37

Stora glasögon


Igårkväll tillbringade jag min kväll med en massa mysigt folk inne i vår norrländska stad. Tjockt med folk och ont i fötterna. Att klockan blev tre innan vi somnade, jag och Zaga, var väl inte speciellt förvånande. Sömn är viktigt, på riktigt. Men dessvärre är jag usel på ta vara på den.

Zaga ansåg att hon följde bibeln till punkt och pricka, för hon ligger ju med tjejer.
- Ja, men det står ju i Bibeln att det är bra att ligga med minst tre stycken tjejer, för det stimulerar hormonerna. Det är sant Zaga!
Hahaha, ungen gick på det! Åtminstone ett litet tag.

Hon gav mig ett charmigt halsband ifrån Turk!






2011-09-28
 17:31:02

We danced again


I måndags stannade jag och Emelie kvar efter skolan och dansade till klockan arton. Vi utökade koreografin och gjorde en del förändringar. Idag passade vi på att skynda oss till danssalen efter idrottspasset för att hinna gå igenom dansen och filma innan Emelie skulle med bussen. Än en gång gjorde vi lite förändringar och vi känner att det fortfarande finns steg som behöver justeras och bytas ut. Jag dansar lite extra dåligt och misslyckas ganska ordentligt med den "nya" koreografin på videon. Hur som helst, enjoy! Undertiden förbereder jag mig för matematikprovet som vi har imorgon.





2011-09-27
 19:52:40

Geten med skägget


Har matteprov på torsdag och jag ligger ett x antal sidor efter. Tragiskt, eftersom jag tycker matematik är ett relativt roligt ämne. Dessvärre tycker jag inte alls det är lika roligt att ta initiativet att öppna boken och fokusera på talen, när man kan mysa med detta gullebarn:






2011-09-27
 19:36:31

Kissekatten









2011-09-25
 21:44:10

Ett öga och två läppar


Min föredetta klasskompis kom förbi igår och lånade min soffa över natten. Jag är minsann en givmild person som ger fri sovplats på min soffa. Förlåt mina synder, jag ska bättra mig. Det blev film och ett försök till tv-spel. Dessvärre gav vi upp med spelandet eftersom vi inte fick det att fungera med kontrollerna. Så social som jag är så kunde jag inte låta bli att sätta mig och rita sådär då och då. 



Från en ide till en annan.
Nu kan jag inte längre bortförklara mig, för det går att rita utan en upplagd planering.
Ritad på ett A3 klotterpapper och nej, den är inte blå. Utan den är ritad med blyerts.

Köpte mig tre Tria markers för någon dag sedan. Grymt! Dock behöver jag ett bättre papper eftersom färgen inte vill arbeta så bra på vanligt papper.


2011-09-24
 18:35:41

I danced with a friend


Jag och Emelie bestämde oss igårkväll för att fara och dansa idag. Sagt och gjort! Under ungefär tre timmar av ideér och träning så fick vi ihop en del koreografi till Radio Protector -65daysofstatic. Det är en heldel vi måste justera med koreografin, räkningen, utförandet av dansen såsom att förmedla känslan och utvidga rörelserna. Vi är dock båda ganska nöjda med dagens insats, och framförallt så hade vi kul!
Nu ska jag ta en efterlängtad dusch eftersom jag inte orkade duscha igår trots våra två danspass. mmm fräsch tjej. Äh, det är okej!






2011-09-21
 21:30:30

I know where you live Pt. 2


~ Those dancing days


Jag har, som jag tidigare nämnt, prov på fredag. Det finns verkligen ingen motivation att plugga och än en gång gör bristen på sömn alltihop betydligt svårare. Jag har dock ingen annan än mig själv att skylla.
Tankarna är delvis odefinierbara och skapar ett äckligt beteende. Får tacka min lillalillasyster, för hennes kanske omedvetna empati, att hon är så gullig och gör iordning en kopp chokladmint tee med honung och en liten skvätt grädde till mig. 

Snart börjar vi skriva noveller på svenskan, vilket jag ser fram emot. Behöver dessvärre komma på en riktigt bra story inom en väldigt snart framtid.

En plats med min ordning, min struktur och trygghet. Katten ser ut som en iller.


2011-09-20
 21:11:34

Klassfika och en valross


Dagen startade med en härlig danslektion och slutade med fika på kvartesbagerit tillsammans med klassen och vår mentor. Har prov i samhällskunskap på fredag, samt sångläxa till på torsdag. Är trött, vilket inte är speciellt förvånande med tanke på bland annat min brist av sömn.
Zaga åker till turk imorgon, så jag ska äta lite äppelpaj innan jag sedan spenderar min natt hos henne med plugg och hela kittet!

Jag lät musik flöda ur högtalarna i samband med att jag promenerade hem i det vackra vädret som spruckit upp under dagen. Det är en estetisk form som jag uppskattar väldigt mycket. Humörpåverkande och känsloskapande.



2011-09-20
 01:29:35

Homo sapiens sapiens



Händelser och situationer kan skapa en jordbävning hos den såkallade homo sapiens sapiens. I detta fall jag, en vanlig människa. Jag är inget undantag från resterande av denna art och mina känslor och handlingar är garanterat ingen överraskning. Speciellt inte i dagens samhälle. Homo sapiens sapiens, vilken dålig art, vilket dåligt skapande. Det brukar jag känna och tänka. Jag skulle nog inte vilja påstå att det är en konstig tanke, åtminstone inte för människan. Det blir ganska förvirrat och osammanhängande, kan faktiskt jag tycka och då är det dessutom formuleringar, känslor och ord jag själv valt eller känner. För hur ska jag kunna tycka att tanken om människan är konstig med motivationen att jag trots allt är en människa?
Jag finner hela grejen med känslor, tankar och funderingar som en delvis plåga. Det är väldigt ologiskt, eftersom människan alltid mer eller mindre har någon typ av känsla, tanke eller fundering. Betyder det då att jag uppfattar människan som en plågad art? Är det möjligt och troligt att man kan skapa ett fungerande säkerhetssystem med erfarenheter? Med det menar jag om det verkligen är möjligt att bli en psykiskt starkare människa på grund av livserfarenheter eller är det en illusion och förvrängning som människan faktiskt kan skapa. För hon vet att hon vet.
Jag har inte motivationen, orken eller lusten att ständigt fundera och tänka om den mänskliga individens mer eller mindre negativa sidor. Vart vill jag komma med mina tankar? Vad vill jag veta att jag vet? Det vill säga att jag även har tankar som, förvisso är grundade på vem människan är, men inte alls är på ett lika ingående och analyserat vis. Jag blir, likt många, imponerad och lycklig av andra individer. Sådant man kanske inte förväntat sig eller trott om andra personer. Egenskaper och talanger. Så på många sätt kan jag tycka att människan inte alls är så dum. Att det trots allt kanske finns något bakom skallbenet och kanske har vi alla varsin själ i vår ägo.
Mycket av alla dessa, framförallt, känslor är baserade på helgen. Inte så att jag vill påstå att denna helg, endast denna lördag och söndag, skapade förvirring och alla dessa tankar hos det däggdjur jag faktiskt är. Utan det var en helg då förändring skedde, relationer avslutades och relationer blev starkare. Det var två dagar som förmodligen kommer lagras i mitt människominne. Som individ har vi alla val som måste göras, som bör göras och som kanske till och med bör ha gjorts för längesedan. Som individ har vi nog alla en rädsla, ett samvete och mod. Kanske tar det åratal att lära sig hantera sådant och växa som individ eller så kanske det tar en evighet? En tid som är längre än det liv du får leva som just denna människa.

Jag kan inte svara på frågorna, för just nu är jag inte homo sapiens sapiens. Jag är hon som vet att hon inte vet.


2011-09-18
 22:16:54

Squirtle vs Peach


Spenderade min helg tillsammans med Zaga, Sam och Jack. Oerhört uppskattad och helmysig helg! Sovrutinerna är icket okej dock, men det gör för tillfället ingenting. 

Kaos i våra huvuden, och vi trampade på våra halsar.

Förvånad? Neeeerds.




2011-09-17
 12:47:12

Orange love


Igår anlände min och mammas hennafärger ifrån Lush kring tio. Lerigt, bökigt, omkring sju timmar och helnöjd tjej skulle väl kunna kortfattas på ett bra sätt.

Blandade två rutor med kokhett vatten tills den blev ungefär som vispad grädde. Följde beskrivningarna och "vattenbadade färgen" för att hålla den varm och öka chansen för starkare färg. Kan väl inte påstå att det var en dans på rosor att applicera färgen av den anledningen att färgen betedde sig som lera och "rullade" av håret. Vi lyckades hur som helst och plastade sedan in håret med plastfolie. Vid klockan två somnade jag med färgen i håret. Orkade inte stiga upp vid klockan fyra och tvätta ur färgen, så jag somnade om och vaknade sedan vid kvart i sju. Det vill säga att jag hade färgen i håret ca. sju timmar!
Färgen reagerar annorlunda beroende på vilket ljus man befinner sig i, vilket syns på bilderna. Ingen av bilderna är tagna med blixt!

Zaga hälsar med feta bananer.
Snart tar vi bussen till Luleå och myser!




2011-09-16
 00:07:28

Letraset Promarker -almond


Medans jag åt kvällsfika provade jag en tuschpenna. En hudfärgad, almond, som ger en djupare och mörkare ton när man använder sig av lager på lager metod, samt att den "smälter" in. Jag målade upp det simpla ansiktet ur tanken, så det finns ingen grundskiss med blyerts och därav misslyckandet med skuggning och highlight. Personligen blev jag imponerad över pennan. Helgrym och härlig!

Jag har blivit sämre på producera tilltalande och välgjord "konst", vilket känns frustrerande. Det positiva är dock att jag vågat prova egna motiv, och använda mig av material jag förr inte använt mig av. Det är ett steg i rätt riktning.


Har använt mig av vanligt ritpapper.

2011-09-15
 23:21:11

Kreativa själar & luftlera


Tillsammans blir jag och Zaga kreativa själar (ehm..?!). Vi skapade vita stjärnpluggar sisådär mittinatten och ni är garanterat väldigt imponerade. Min mor tog med oss till Vero Moda- 50kr för alla klubbmedlemmar, igår mellan fyra och sju. Jag har blivit några klädesplagg rikare.

Jag och Frida skrattade tills livet blev en evighet. Det är en ful unge hojna Zaga.


ca 10-12mm

2011-09-12
 22:58:28

Respectable-looking



Regn regn regn
och åter regn. Jag gillar det, på riktigt. Den där mysiga känslan att man kan sitta inne och ändå finns det en sådan lust att gå ut och bli... blöt. Ni kanske förstår, eller? Jag passade hur som helst på att rensa bort hårstyling produkter som inte är godkända med balsammetoden häromdagen. Är det någon envis människa som helt bestämt sig för att inte försöka med denna superduper metod och känner sig i behov av produkter så ger jag bort dem gratis. Det finns några styling geler/krämer, mousse, leave in kräm, spraykur etc.

Jag är alltid hungrig och sötsugen, så jag bakade Mazariner igår. Gottgott!
okej, Kevin hjälpte till. Litegrann.




2011-09-11
 00:39:21

Exiled animals


Jag spenderade min lördag i Luleå tillsammans med framförallt Zaga. Min mor bjöd på fika och sedan underhöll vi oss med prat och dans. Eftersom jag är klok, så filmade jag dansuppvisningen. Kan inte påstå att jag är en speciellt grym kamerakvinna och min kamera kan bara filma tio minuter.
Imorgon är det dans. MUMS!







2011-09-07
 22:22:46

Giselle


Balettskorna anlände idag, och det är nästan löjligt hur glad man kan bli över en sådan sak. Till och med när jag i första hand inte väljer att dansa balett. Det är verkligen en oerhört krävande dansstil, men dess tekniken är grunden för det mesta inom dans. Kanske kommer jag uppskatta baletten mer när jag lyckas få in tekniken på ett smidigare vis och helt enkelt har utvecklats till det bättre.

Vi dansare hade gym idag och nu har jag ordentligt med träningsverk i benen. FAST jag stretchade ganska mycket.

I söndags var jag på första street lektionen. Det var grymt! Första koreografin kommer vi troligtvis dansa till Kid Sister, om jag inte minns helt fel. Den andra får vi se om sisådär sex veckor.







2011-09-07
 21:46:55

Tillsammans med gatulamporna


Tog en lång höstpromenad tillsammans med Isola, min mor och minsta lillasyster, ni vet den galna åttaåriga. Kanske är jag en av få som verkligen tycker om hösten med dess mysigheter såsom regn, delvis kyla och färgerna för att nämna ett fåtal skäl till min åsikt.




2011-09-01
 19:31:49

Vanilj och rabarber


Tee är verkligen guldvärt när man har ont i halsen. Jag har faktiskt tänkt ganska länge på det här med tee och kommit fram till en slutsats! Har man grädde eller mjölk i teet är det inte tee, utan mer något i stil av teelatte. För tee med mjölk eller grädde smakar inte samma sak som ren tee. Väldigt nödvändig tanke!

Jag åt vattenmelon,
galiamelon/nätmelon?! och mango.
Fruitfrutiefruit MMMM!