2013-05-26
 23:53:00

Stockholm, bara sådär i maj

 
Onsdag kväll tog jag och Sam vårt pick och pack till Stockholm för fyra nätter hos hans syster och en gammal klasskompis till henne.
      Den ursprungliga anledningen till resan i första taget var dansauditionen vi gjorde för House of Shapes i torsdags. Och i samma veva passade vi på att stanna någon dag extra. Resan har varit oerhört uppskattad, och denna gång insåg jag att Stockholm is the place where I want to be. Har umgåtts med ett helgrymt sällskap, haft en perfecto balanso av aktiviteter och bara-ta-det-lugnt tillfällen.
 
Angående dansauditionen. I torsdags så deltog jag och Sam som sagt av House of Shapes audition inför hösten. Vi har båda ett år kvar av gymnasiet, så syftet med auditionen var för att få erfarenhet och helt enkelt ta tillfället i akt och få dansa med helbra dansare, såsom Jennie Widegren. Samt känna efter hur skolan känns, och om det eventuellt är något för framtiden.
     75 stycken deltog. 75 stycken i en danssal. Det var rätt trångt ja. Kan inte avgöra hur bra jag presterade, men jag hade kul och gjorde nog så gott jag kunde i situationen med allt som hör till såsom nervositet och mycket information at the same time.
 
Min kamera glömde jag förstås hemma, så jag instagrammade som en tok istället. Men det fungerar ju det med.
earvid @instagram. Klickbara bilder, såklart.

1. Då var det snart dags! @peg4sus #audition #houseofshapes #stockholm #dance
2. En aning obligatoriskt @peg4sus #fika #stockholm #waynescoffee
3. @peg4sus #eclipse #grönalund

4. Den coola apan @peg4sus #apa #grönalund #stockholm
5. Movitz! @peg4sus #stockholm #musik #grönalund
6. Sam träffar sina Stockholm fans! @peg4sus #samthaman #fans #stockholm

7. Google maps hjälpte oss till maten @peg4sus #stockholm
8. Maten serverad! @peg4sus #stockholm
9. Påväg till Norrland @peg4sus,
tack för dom här dagarna, puss @simonnyponny #stockholm #hemtillnorrland
 
 
2013-05-18
 22:49:00

Vårföreställning 2013: Walk tall, Who run the world?

 
Igår hade vi precis som planerat den årliga vårföreställningen (graduation performance).
       En ungefär 60minuter lång dansföreställning i två akter. Första akten "Walk tall", koreografier av danslärarna utförda av alla årskurser. Andra akten "Who run the world?", treornas slutproduktion, vilket betyder att koreografierna är skapade av dem, samt utförda av dem med delvis hjälp av ettorna och tvåorna.
 
Kära mor ställde upp och filmade alla danser, dock lite halvdant då hon även ville se föreställningen, så detta får ni helt enkelt ha överseende med. Kan känna att ni som inte var där igår missade något, och videos återskapar inte alls detsamma, men så må vara. Rekommenderar er ändå att ägna några minuter åt att se videosarna!
 
Enjoy!
Akt 1. 
 
Akt 2. 
2013-05-15
 23:22:06

Walk tall and run the world!


Veckan är, för min del och förmodligen för de flesta andra Strömbacka-dansare, helt i fokus på årets vårföreställning!
      De sista uppgifterna i de teoretiska skolämnena återstår att färdigställa. Körkortet tas förhoppningsvis inom relativt kort tid, vilket innebär en hel del plugg både teoretiskt och praktiskt. Men för nuläget ligger som sagt fokuset på vårföreställningen, som äger rum nu på fredag, 17maj.
      Dagen har bestått av en NK lektion, uppsättning av byxor, backdrop och fixade dansmattor, samt rep av hela föreställningen. 08.10-18.00, var en aning trött när jag väl tagit mig hem.
 
Skolföreställning 10.30 &13.00.
Offentlig kvällsföreställning 19.00, fri entré.
Christinasalen, Piteå.
 
Första akt: Walk tall!
Lärarnas koreografier utförda av alla årskurser.
Andra akt: Who run the world?
Treornas slutproduktion, vilket innebär att koreografierna är skapade av dem.
Dessa utförs av dem, med delvis hjälp från ettorna, samt oss tvåor.
 
Bjuder på en fantastiskt fin bild från dagens fix och trix med dansmattorna.
2013-05-10
 10:40:00

Lush Sprudlande


Ett flytande läppstift från Lush.
     Lättapplicerat, lagomt krämig konsistens, bra hållbarhet. Jag upplever dock att färgen inte gör sig helt och hållet på bild. I många tillfällen är det mer rosa med ett skimmer av orange/korall än åt det röda hållet, lite mer som dom två översta bilderna.
 
 
 
 
2013-05-07
 00:39:00

OPI anti-bleak & caviar manicure


OPI anti-bleak & caviar manicure.
      Ett mörklila lack, med en aning förtjock formula, dock hyfsat lättapplicerat ändå. Caviar manicure är små microbeads eller micro-pearls som appliceras genom att måla ett lager färgnagellack, hälla på de små pärlorna innan lacket torkar, försiktigt trycka pärlorna på plats och sedan låta torka i omkring femton till tjugo minuter.



På denna bild provade jag att applicera ett överlack över pärlorna, vilket inte rekommenderades av tillverkaren. Resultatet blev att pärlorna blev mer kompakta och satt bättre på nageln, samt att dom tog åt sig färgen från lacket, vilket innebar att i mitt fall blev pärlorna mer lila.


På denna bild har jag med andra ord inget överlack över pärlorna, vilket syns på pärlornas färg.