2015-05-03
 03:13:34

Födelsedagsfirande, 20 år


"Denna vår fyller jag tjugo år. Jag är en av dem som till och från ofta lägger stor vikt på den juridiska ålderna. Någonstans har jag fått för mig att jag redan nu, innan jag ens fyllt mina tjugo år, bör ha uppnått något storartat. Åldern är i många fall enbart en siffra och talar inte nödvändigtvis för den fysiska och psykiska ålderna hos en person. Tjugo år är hur som helst inget att vara nojig över, jag är ung. Ändå lyckas jag hinna lägga tid och stressa upp mig på en sådan sak. Kanske beror detta på att åldern är lätt att använda som en koppling till vars jag ungefär bör vara i livet? Eller snarare, vars jag fått för mig att jag bör vara i livet. Jag börjar bli så pass gammal att självständighet är aktuellt.
...  men jag tycker övergången från ungdom till ung vuxen är hårfin och rent ut sagt förjävla svårhanterlig. Du är tillräckligt gammal för att bli tagen på fullt allvar, likväl som att du när helst det passar kan bli nedtryckt för att du fortfarande "bara är barnet ännu", alldeles för oerfaren och ung för att veta vad saker och ting egentligen innebär. Vi alla går igenom det, jag är inte ensam.
... Trots allt är denna period av livet spännande, uppskattad, intressant och så full av möjligheter! Och det är guldpokalen i allt elände, och det är helt ärligt så värt."

Yep, jag citerar mig själv, för såhär kände jag för inte så längesedan. Närmare bestämt för 2 månader sedan. Denna vår har jag nu fyllt tjugo år. Vid tidigare tillfälle (i detta fall på instagram) har jag uttryckt mig att det ännu inte klingar bekant och det håller jag kvar vid. 20 år. Jag känner onödigt mycket kring -och för den åldern. Jag har ältat den alltför mycket nu, så jag lämnar mina känslor och tankar där dem befinner sig i nuläget för att istället dela med mig av en, enligt mig, helhärlig video från mitt födelsedagsfirande.