2015-08-12
 10:37:00

24h kaos, delar av sommaren 2015 & kommande händelser

 
Under loppet av ca 24h så har jag lyckats bli avstulen min tvätt; trosor, sockar, handdukar, en jacka, hoodie, alla träningskläder -sportbh:ar, tights, överdelar m.m. Samt tappat bankkort, nyladdat SL-kort och nycklar. Livet leker! Kul va?
   Jag är fortfarande väldigt förvånad över det faktum att någon, för det första, tagit någon annans tvätt. Men även det faktum att denne, för det andra, har tagit någon annans underkläder. Fascinerande. Att sedan inom några timmar upptäcka ens jackficka tömd på viktiga värdehandlingar underlättade inte situationen.
    Allt detta är ersättligt, endast materiella ting, fick jag påminnas om när jag ringde pappa gråtandes av förtvivlan.
 
Någon gång där i maj så flyttade jag till min tredje bostad sedan jag blivit Stockholmsbo. Trivs verkligen i min nuvarande lägenhet, så förhoppningsvis blir den min bostad för en längre tid.
   I början av juni flyttade Elin tillbaka till norr, vilket kändes och fortfarande känns väldigt jobbigt.
   Den 1 september flyttar den äldre av mina lillasystrar in hos mig, och vi blir därmed sambos på obestämd tid. Jag har en magkänsla av att detta kommer bli klockrent!
 
Under två av sommarens månader; juni och juli, tog jag med min fina Stockholmsvän Frida upp till Norrland. Totalt två veckor innehållande jobb med världens bästa team; Afterski Team under festivalerna "Skellefteå Stadsfest" och "Piteå Dansar & Ler". Norrland bjöd även på god mat, jacuzzi, film, massvis med skratt, sena nätter fyllda med intressanta diskussioner, fest, dans, en oerhört blöt cykeltur och renkalvsbajs på mina jeans. Uppskattat, minnesvärt och klockrent!
   I slutet av juli, med andra ord direkt efter Piteå Dansar & Ler, så kom min familj på besök hos mig. Jag och mamma pysslade ihop en mindre krydd -och grönsaksodling på min balkong. Jag, pappa och mina systrar hade en helkul kväll på Gröna lund, där vi ifrågasatte om en någonsin blir för gammal för karuseller och dess adrenalinkickar? Naturhistoriska museet spenderade vi en av dagarna på, och jag fann det riktigt intressant och underhållande! Utöver det så pysslade vi på i lägenheten, gick på bio, åt god mat och hade det fint tillsammans.
 
Jag har kommit in på en dansutbildning! Den 24:e augusti påbörjar jag Scandinavian Dance Academy's deltidsutbildning Scandinavian Dance Education. En nysatsning (endast funnits 1 år) med inriktning på det kommersiella, + teoretiska ämnen i exempelvis juridik, produktion och pedagogik för att ge en väldigt kortfattad förklaring. Jag är så fruktansvärt, innerligt, superdupermega taggad!!
Vill ni läsa mer om skolan och utbildningen, kika här: http://danceacademy.net/danslinjer/ 
 
Min sommar har utöver ovan nämnt spenderats på jobb, utgångar med massa skratt och dans, spontana kvällar, dansklasser, träning och god mat för att nämna det mesta lite lätt.
   Jag trivs bra i Stockholm, jag har en vardag här nu. Och framöver kommer jag förhoppningsvis till den punkt då jag hittar de fina smultronställena, det lilla extra, och inte lever mitt liv här som om det fortfarande är en relativt främmande plats. Det är dock fortfarande tungt med jämna mellanrum att ha flyttat ifrån en hemstad, min familj och vänner. Även om jag inte alls känner för att flytta tillbaka just nu.
   Upplever ofta att känslor är svåra att sätta i ord, och även denna gång upplever jag det.
 
Några bilder delar jag med mig av!
De 6 första bilderna är klickbara.
 
Stockholm, augusti 2015,
Emmy