2017-04-05
 17:26:04

FLORIDA


Den fjärde december lämnade vi kylan och välkomnade värmen.
   Första gången på resande utanför Sveriges gränser enbart i sällskap av min syster. Första gången i USA. Första gången med endast handbagage på en långresa. Första couchsurfing upplevelsen.
 
 Vi landade på Fort Lauderdales flygplats som två lagomt förvirrade och oerfarna ungdomar på resande fot. Efter många om och men satt vi i en taxi påväg till destinationen; hem till vår couchsurfing-host Steven. Med en taxi chaufför som var aningen fundersam över vår slutdestination och en relativt naiv 21-åring och 19-åring i baksätet släpptes vi av vid en liten krog i ett kvarter någonstans i Fort Lauderdale. Efter ett telefonsamtal och några minuters väntan möttes vi upp av Steven och hans hund Blue. Tillsammans promenerade vi alla fyra till det mysiga huset som jag och min syster skulle komma att spendera kommande fem nätter i.
   Fort Lauderdale bjöd på långa promenader, fin natur, oerhört god mat(!) och en fantastisk couchsurfing-host!
 
Resan gick vidare mot Brickell, Miami för nästa äventyr. På 17e våningen, i livets lägenhet, mitt i Brickell blev vårt andra couchsurfing boende! Samma kväll tar våran host David med oss på en förfest hos en vän några kvarter bort och sedan följer vi med ett härligt gäng ut för en första upplevelse av Miami's uteliv.
   Brickell bjöd på fest, regn, poke bowl, tv-spel, nya vän -och bekantskaper, samt lite annat kul som förblir vetskap enbart för dem som närvarade just där och då, haha!
 
Redan dagen efter gav vi oss vidare mot Hollywood för att möta upp vår nyanlända familj och spendera kommande tre veckor tillsammans med dem. Efter ungefär en trettio minuters uber resa klev vi in i ett stort, fint hus på kvällskvisten den tionde december. Ett efterlängtat kramkalas avslutade vår första kväll tillsammans.
  Följande veckor skulle komma att spenderas med poolhäng, mammas hemlagade mat, shopping i Sawgrass Mills och Aventura, löjligt goda middagar på Cheescake Factory, filmkvällar, Hollywood beach, en roadtrip till Orlando och Universal Studios, för att nämna det hela i stora drag.
 
Jag och Sofia tillbringade nyår i Miami tillsammans med nya bekantskaper från tidigare fest i Brickell. En kväll som började längs strandpromenaden på South Beach där drinkarna var enorma och kostade skjortan, för att sedan fortsätta vidare mot en nyårsfest på en klubb i området kring Little Havana/Brickell med bra sällskap och gratis champagne hela natten. Klockrent!
 
Den här resan är utan tvekan en av dem absolut bästa jag gjort! Jag är evigt tacksam för att jag har möjlighet att resa, för att jag har möjlighet att få göra det tillsammans med min underbara familj.
Jag hoppas att inom kort kunna vara iväg på nya äventyr igen, med minimal packning och bästa sällskapet.
 
En del av resan dokumenterades, så jag valde att klippa ihop en liten video. Enjoy! Psst... kom ihåg att se i HD!